Wesley Snipes a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Actorul american Wesley Snipes, găsit vinovat, în februarie, de evaziune fiscală, în perioada 1999 - 2004, a fost condamnat, joi, la trei ani de închisoare, pedeapsa maximă prevăzută, de un tribunal din Florida.

45 afișări
Imaginea articolului Wesley Snipes a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Wesley Snipes a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală (Imagine: Mediafax Foto)

Actorul a fost achitat de alte acuzaţii, mult mai grave, precum asociere în vederea comiterii de infracţiuni.

Potrivit actului de acuzare, Snipes nu a completat declaraţiile federale de impozit pentru perioada 1999 - 2004 pentru a evita să plătească o sumă care se ridică la 15 milioane de dolari şi a provocat un deficit de 41 de milioane de dolari serviciilor fiscale.

Potrivit actului de acuzare, Snipes era clientul unei societăţi "specializate în metode de fraudare a serviciului de impozite pe venituri", fiind în vizorul poliţiei de mai mulţi ani.

În vârstă de 45 de ani, Wesley Snipes a jucat în filme precum seria "Blade", "Răsărit de soare", alături de Sean Connery, "Demolatorul", alături de Sylvester Stallone şi "Un admirator fanatic", alături de Robert De Niro.

Următorul film în care va apărea Wesley Snipes este bazat pe viaţa lui Toussaint Louverture (1743 - 1803), un fost sclav devenit unul dintre luptătorii pentru independenţa statului Haiti. În filmul "Toussaint", regizat de Danny Glover, mai apar actorii Angela Bassett şi Don Cheadle.

Actorul şi producătorul Wesley Snipes nu se află la prima confruntare cu justiţia. În septembrie 2007, el a fost condamnat la plata sumei de 1,7 milioane de dolari, datorată fostului său agent, care a invocat încălcarea termenilor unui contract.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici