Whitney Houston va fi onorată postum la gala MTV Europe Music Awards 2012 cu titlul Global Icon

Cântăreaţa Whitney Houston, care a decedat în februarie, la vârsta de 48 de ani, va fi onorată postum cu titlul Global Icon la cea de-a 19-a gală MTV Europe Music Awards (EMA), care are loc duminică seară, la sala Festhalle din Frankfurt, în Germania.

313 afișări
Imaginea articolului Whitney Houston va fi onorată postum la gala MTV Europe Music Awards 2012 cu titlul Global Icon

Whitney Houston (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bruce Gilmer, producătorul executiv al EMA, a spus: "Când alegem legendele mondiale (Global Icons), încercăm să găsim un artist care a avut o carieră importantă, pe o lungă perioadă de timp, cel puţin o decadă, şi am ales-o pe Whitney Houston pentru nişte motive evidente". "A fost una dintre cele mai bune voci, a avut o mare influenţă asupra muzicii şi asupra altor artişti. Ştim că moştenirea sa muzicală dăinuie", a explicat acesta, informează nme.com.

Este pentru a treia oară când acest titlu, instituit în 2010, este acordat. Anterior au fost onorate cu acest titlu trupele Queen şi Bon Jovi.

Whitney Houston, născută pe 9 august 1963, a dominat scena muzicală pop şi soul a anilor '80 şi '90, vânzând aproximativ 170 de milioane de discuri şi fiind supranumită "Vocea". Ea s-a lansat şi în cinema, jucând alături de Kevin Costner în filmul "Bodyguard" (1992), pentru care a înregistrat o nouă versiune a piesei "I Will Always Love You" (Dolly Parton, 1974), care a devenit extrem de populară. Houston este singurul artist din lume care a lansat şapte albume consecutive premiate cu discuri de platină, depăşind la acest capitol chiar şi trupa Beatles. Lista ei de premii include, printre altele, 6 Grammy, 2 Emmy, 30 Billboard Music Awards şi 22 American Music Awards.

MTV România va transmite în direct, duminică seară, de la ora 22.00, premiile MTV EMA 2012, gala fiind prezentată de top modelul Heidi Klum.

Rihanna a primit cele mai multe nominalizări - şase - la MTV European Music Awards 2012 şi este urmată în topul artiştilor cu cele mai multe nominalizări la această gală de cântăreaţa de muzică country-pop Taylor Swift, care va concura la cinci categorii de premii.

În acest top, locul al treilea este împărţit de Katy Perry şi Justin Bieber, care au primit fiecare patru nominalizări.

Printre alţi artişti de seamă care au primit nominalizări se numără Jay-Z şi Kanye West, care vor concura fiecare la trei categorii de premii, iar Green Day, Gotye, Pitbull, Rita Ora, Flo Rida, Muse, Arctic Monkeys, Jack White şi One Direction vor concura la două categorii.

Gala EMA Awards se doreşte a fi o celebrare a muzicii din întreaga lume, deşi are tendinţa de a se concentra asupra artiştilor americani, care se bucură de o popularitate deosebită pe plan internaţional. Câştigătorii sunt votaţi de public, pe site-ul www.mtvema.com.

MTV speră să continue succesul înregistrat de show-ul de la Belfast din 2011, care a fost urmărit de peste 23 de milioane de persoane şi a generat 158 de milioane de voturi din lumea întreagă.

Marea câştigătoare a galei MTV Europe Music Awards 2011 a fost cântăreaţa americană Lady Gaga, care s-a impus la patru categorii: "cel mai bun cântec" ("Born This Way"), "cea mai bună cântăreaţă a anului", "cel mai bun videoclip" ("Born This Way") şi "artistul cu cel mai mare număr de admiratori".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici