Winston Churchill, primul premier britanic prezent în topurile muzicale din ţara sa

Winston Churchill a devenit primul premier britanic care a ajuns în topurile muzicale din ţara sa, după ce un album ce conţine fragmente din discursurile sale, mixate pe ritmuri de muzică pop, a debutat, duminică, pe locul al patrulea în Top 10 din Marea Britanie.

43 afișări
Imaginea articolului Winston Churchill, primul premier britanic prezent în topurile muzicale din ţara sa

Winston Churchill, primul premier britanic prezent în topurile muzicale din ţara sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Albumul "Reach for the Skies" a fost înregistrat de Central Band of the Royal Air Force (RAF) pentru a celebra cea de-a 70-a aniversare a Bătăliei pentru Anglia, o confruntare crucială între forţele aeriene germane şi cele britanice, care a avut loc în 1940.

"Este minunat ca pe lunga listă a starurilor prezente în Official Chart, în care se află deja Elvis Presley, Madonna, Cliff Richard şi The Beatles, să îl avem de acum înainte şi pe Winston Churchill", a declarat Martin Talbot, directorul Official Charts Company.

O altă nouă intrare în topul pop britanic este albumul "Tiger Suit" de KT Tunstall, care a debutat pe poziţia a cincea. Totodată, Eric Clapton a reuşit o performanţă greu de egalat. El a reuşit cel de-al 25-lea album din carieră care intră în Top 10 din Marea Britanie, odată cu lansarea materialului discografic "Clapton", ce a debutat pe locul al şaptelea în acest clasament.

Pe prima poziţie în topul britanic se află albumul "Science & Faith" al grupului Script.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici