Yoko Ono acordă un premiu pentru pace grupului Pussy Riot

Yoko Ono, văduva lui John Lennon, va decerna vineri, la New York, un premiu pentru pace - bursa "LennonOno" - celor trei membre ale grupului Pussy Riot, aflate în prezent într-o închisoare din Rusia.

303 afișări
Imaginea articolului Yoko Ono acordă un premiu pentru pace grupului Pussy Riot

Yoko Ono acordă un premiu pentru pace grupului Pussy Riot (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Premiul va fi înmânat lui Piotr Verzilov, soţul Nadiei Tolokonnikova, una dintre cele trei tinere din grupul punk Pussy Riot condamnate în luna august de justiţia rusă pentru "huliganism" şi "incitare la ură religioasă", a anunţat, miercuri, organizaţia Amnesty International.

Ceremonia de la New York va avea loc cu 10 zile înainte de debutul procesului în apel iniţiat de tinerele muziciene, condamnate la doi ani de închisoare pentru că au organizat o "rugăciune" punk anti-Putin într-o catedrală rusă. Procesul va începe la data de 1 octombrie, la Moscova.

"Mulţumesc grupului Pussy Riot pentru acţiunea lor de a obţine libertatea de exprimare pentru toate femeile", a declarat Yoko Ono într-un comunicat.

Ea va fi însoţită pe scenă pentru ceremonia de înmânare a premiului de Suzanne Nossel, directoarea filialei americane a organizaţiei Amnesty International.

Bursa "LennonOno" pentru pace a fost înfiinţată de Yoko Ono în 2002, în memoria soţului ei, un cunoscut activist pentru drepturile omului. Premiul este atribuit din doi în doi ani, unor persoane care militează pentru pacea mondială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici