YouTube, criticat în Germania din cauza clipurilor neo-naziste

Site-ul de video sharing YouTube a fost ţinta unor critici virulente în Germania din cauza apariţiei unor clipuri care incită la ură rasială, se arată într-un reportaj al televiziunii publice germane, citat de Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului YouTube, criticat în Germania din cauza clipurilor neo-naziste

YouTube, criticat în Germania din cauza clipurilor neo-naziste

Printre clipurile găzduite de YouTube se numără capturi din filmul de propagandă antisemită din 1940 "Jud Suess" şi două videoclipuri muzicale ale formaţiei germane de extremă dreaptă Landser, care prezintă imagini din timpul operaţiunilor militare naziste din cel de-al doilea Război Mondial.

Conform reportajului, Dieter Wiefelspuetz, parlamentar social democrat german (SPD), a declarat că difuzarea clipurilor de către YouTube în Germania este scandaloasă. De asemenea, reportajul precizează că Salomon Korn, vicepreşedinte al Consiliului Central al Evreilor din Germania, ia în considerare un posibil proces împotriva Google Germania.

Unele dintre materialele problematice sunt disponibile pe YouTube de mai bine de un an.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici