Zdob şi Zdub concertează în Germania, Cehia, Elveţia şi Austria (Video)

Formaţia basarabeană Zdob şi Zdub începe miercuri o serie de concerte pe care le va susţine în Germania, Cehia, Elveţia şi Austria, se arată pe site-ul oficial al trupei.

22 afișări
Imaginea articolului Zdob şi Zdub concertează în Germania, Cehia, Elveţia şi Austria (Video)

Zdob şi Zdub concertează în Germania, Cehia, Elveţia şi Austria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, miercuri va avea loc primul concert, la Cafe "Hann" din Koblenz, Germania, urmând ca joi ei să concerteze la "Rock Cafe" din Praga.

Vineri, Zdob şi Zdub va susţine încă un recital în Germania, la Club "KGB" din Freiburg, iar sâmbătă, muzicienii vor ajunge la Zurich, în Elveţia, în clubul "Moods".

Duminică, ei vor încheia această serie de concerte, în clubul "Rockhouse" din Salzburg, Austria.

Anul trecut, trupa a avut turnee extinse, care au inclus şi festivaluri precum Exit, din Serbia, Soma Festival, din Germania, Linz Europe Tour, Festival Mundial, din Olanda etc.

Zdob şi Zdub este o formaţie din Republica Moldova, a cărei activitate din ultimii ani combină muzica hip-hop, hardcore şi punk cu elemente tradiţionale moldoveneşti şi ţigăneşti.

În 2005, trupa a reprezentat Moldova în finala concursului Eurovision, unde s-a clasat pe locul 6.

Formaţia s-a format în 1994 şi, de-a lungul timpului, a avut o componenţă variată.

Sound-ul adoptat iniţiat înclina mai mult către hardcore, iar versurile erau, de cele mai multe ori, în limba rusă.


În 1998, cei de la Zdob şi Zdub s-au orientat către folclorul românesc şi moldovenesc, punându-şi muzica pe versuri româneşti.

De-a lungul timpului, trupa a susţinut numeroase turnee în Rusia, Ucraina, Republica Moldova şi România, precum şi în Germania, Olanda, Serbia, Ungaria şi Italia.

În prezent, Zdob şi Zdub îi are în componenţă pe: Roman Iagupov, Valeriu Mazilu, Mihai Gîncu, Victor Dandeş, Anatol Pugaci, Sergiu Vatavu şi Igor Buzurniuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici