Zece sfaturi pentru a avea o căsnicie fericită

Cuplurile ating nivelul maxim de fericire la doi ani, 11 luni şi opt zile de la data la care s-au căsătorit, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie.

242 afișări
Imaginea articolului Zece sfaturi pentru a avea o căsnicie fericită

Zece sfaturi pentru a avea o căsnicie fericită (Imagine: Mediafax Foto)

Cercetătorii britanici le-au cerut celor 4.000 de participanţi la acest studiu să indice nivelul de satisfacţie pentru 11 aspecte care ţin de viaţa conjugală şi au calculat pe baza răspunsurilor primite momentul maxim de fericire din viaţa de cuplu, când toate elementele par să se îmbine într-un tablou armonios, informează newslite.tv.

Cu puţin înainte de împlinirea a trei ani de la căsătorie, partenerii de viaţă se simt perfect confortabil unul cu celălalt, inclusiv cu proastele obiceiuri ale lor, şi îşi fac planuri de viitor.

În acest stadiu al căsniciei lor, partenerii au o viaţă sexuală activă şi împlinită, au făcut suficiente renovări în locuinţă pentru a se simţi confortabil şi încă mai găsesc suficient timp pentru cine romantice în doi.

Potrivit aceluiaşi studiu, cuplurile se bucură de cea mai bună perioadă sexuală la doi ani şi patru luni după căsătorie.

Studiul a fost realizat de specialiştii în lifestyle ai site-ului confetti.co.uk, care au alcătuit şi un clasament al celor mai utile zece sfaturi pentru a avea o căsnicie fericită.

1. Acordaţi-vă în fiecare zi o oră şi 15 minute doar pentru persoana dumneavoastră.

2. Spuneţi "mulţumesc" de fiecare dată când partenerul vă ajută la treburile casnice.

3. Faceţi împreună cel puţin o dată pe lună o plimbare în natură.

4. Oferiţi-vă să preparaţi o ceaşcă de cafea pentru partenerul de viaţă cel puţin o dată pe zi.

5. Petreceţi 24 de minute pe zi purtând o discuţie intimă cu partenerul de viaţă înainte de a merge la culcare.

6. Sărutaţi-vă partenerul şi împăcaţi-vă cu acesta după o ceartă, înainte de a merge la culcare.

7. Se recomandă cinci îmbrăţişări pe zi şi cel puţin o dată pe zi cuplurile trebuie să-şi spună "Te iubesc".

8. Se recomandă patru SMS-uri, apeluri telefonice sau e-mail-uri pe zi, în timp ce vă aflaţi la birou.

9. Trei nopţi petrecute împreună pe canapea, în fiecare săptămână.

10. Soţul trebuie să îşi complimenteze soţia de cel puţin două ori pe zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici