A CNAIR megkezdi a közbeszerzési eljárást Temesvár déli körgyűrűjére és a bukaresti körgyűrűre

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) jóváhagyásra továbbította a közbeszerzésekért felelős országos ügynökséghez (ANAP) Temesvár déli körgyűrűjének és Bukarest körgyűrűjének a dokumentációját – közölte szerdán a vállalat.

37 afișări
Imaginea articolului A CNAIR megkezdi a közbeszerzési eljárást Temesvár déli körgyűrűjére és a bukaresti körgyűrűre

A CNAIR megkezdi a közbeszerzési eljárást Temesvár déli körgyűrűjére és a bukaresti körgyűrűre

Temesvár déli körgyűrűje 25,690 kilométer hosszú országút lesz.

A CNAIR tájékoztatása szerint a beruházás fő célja, hogy zökkenőmentessé tegye a hazai és nemzetközi forgalmat azok számára, akik Alsósztamoránál lépnek be az országba az 59-es jelzésű országúton, majd a 6-os jelzésű országúton vagy az Arad–Temesvár–Lugos-autópályán haladnának tovább az ország közepe felé.

A közlemény arra is kitért, hogy jóváhagyásra továbbították az ANAP-hoz Bukarest körgyűrűje korszerűsítésének dokumentációját is – a tervek 11,524 kilométernyi útszakasz modernizálását célozzák meg.

A hivatalos tájékoztatás szerint a 2-es jelzésű országút (12+300 km) és az A2-es jelzésű autópálya (23+750 km) közlekedési kapacitásának a növelését szeretnék elérni, ennek érdekében a jelenlegi kétsávosról négysávosra szélesítik az aszfaltcsíkot, új csomópontokkal, felüljárókkal kiváltanak néhány útkereszteződést, továbbá felújítanak felüljárókat és hidakat.

A beruházást a nagy infrastruktúra operatív program 20142020-as kiírásából finanszírozzák, része a közlekedési mestertervnek (master plan), amelyet a 2016/66-os számú sürgősségi kormányrendelettel fogadtak el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici