Belügyminiszter: 54 esetet vizsgáltunk meg, nem állnak kapcsolatban a Kék bálnával

Carmen Dan belügyminiszter kedden bejelentette, a rendőrség 54 esetet vizsgált meg, amelyben olyan gyerekek érintettek, akik hasonló dolgokat tettek, mint amiket a Kék bálna elnevezésű játékkal kapcsolatban emlegetnek, ám a nyomozóhatóság szerint nincs közük a gyilkos játékhoz.

29 afișări
Imaginea articolului Belügyminiszter: 54 esetet vizsgáltunk meg, nem állnak kapcsolatban a Kék bálnával

Belügyminiszter: 54 esetet vizsgáltunk meg, nem állnak kapcsolatban a Kék bálnával

„54 helyzetet vizsgáltunk meg. 54 ügyet jeleztek felénk, a rendőrség nyomozott, de nem tudtak megállapítani összefüggést. Romániában nincsenek áldozatok” – mondta a belügyi tárca vezetője.

Carmen Dan erről a Nem játék! Az életed forog kockán! elnevezésű, a bukaresti önkormányzat által útjára indított kampány ünnepi rajtján beszélt, amelynek célja a Kék bálna és a hasonló játékok veszélyeire felhívni a kiskorúak figyelmét.
„Proaktív hozzáállásra van szükségünk, és lépnünk kell, mielőtt tragédia történne a fővárosban vagy az ország bármely szegletében. Úgy gondoljuk, hogy a hatóságoknak együtt kell működniük az oktatókkal, a szülőkkel és főként a diákokkal, és tájékoztatniuk kell arról, hogy nem modern és nem cool veszélyes játékokban részt venni” – jelentette ki az eseményen Gabriela Firea főpolgármester.

Az Oroszországból útjára indult Kék bálna-játék ötven feladat teljesítését feltételezi, az utolsó az öngyilkosság.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici