Bíróság előtt a ROMATSA sztrájkja. 13.30-kor lesz ítélet arról, hogy legális-e a munkabeszüntetés/ Tudorache, ATSR: 21.10-kor felfüggesztették a sztrájkot, de bármikor újrakezdhetik

Azt kéri a ROMATSA vezetősége a bukaresti törvényszéktől, döntse el, legális-e a légiforgalom-irányítók 9 órakor sztrájkja. A beadványt csütörtökön iktatták a bíróságon, a tárgyalást először kedd reggel fél kilencre időzítették, majd 13.30-ra halasztották.

29 afișări
Imaginea articolului Bíróság előtt a ROMATSA sztrájkja. 13.30-kor lesz ítélet arról, hogy legális-e a munkabeszüntetés/ Tudorache, ATSR: 21.10-kor felfüggesztették a sztrájkot, de bármikor újrakezdhetik

Bíróság előtt a ROMATSA sztrájkja. 13.30-kor lesz ítélet arról, hogy legális-e a munkabeszüntetés

„A Légiforgalom-irányító Szolgálat (ROMATSA) fellebbezését 8.30-kor kellett volna tárgyalni. Sajnos ott tudtuk meg, hogy a bírónő tegnap este 20 óra után kapta meg az anyagokat. A pert elhalasztották 13.30-ra” – mondta el a légiforgalom-irányítók szakszervezetének (ATSR) elnöke, Gabriel Tudorache.

A szakszervezeti vezető szerint a tárgyalások folytatódnak, a sztrájk pedig „akkor ér véget, amikor minden problémát megoldottunk.”

A Légiforgalom-irányító Szolgálatok Szakszervezete (ATSR) hétfőn bejelentette, hogy meghatározatlan időre felfüggesztik a munkát. Hétfőn tárgyaltak a közlekedésügyi minisztérium képviselőivel, azonban nem sikerült közös álláspontra helyezkedniük. A szakszervezeti vezetők tájékoztatása szerint a keddi sztrájk tarthat egy-két órát, vagy akár korlátlan ideig is elhúzódhat, ha az újabb tárgyalási fordulóban sem jutnak egyezségre.

„Készek vagyunk a párbeszédre a sztrájk elkerülése és a ROMATSA megmentése érdekében. A sztrájk felfüggesztése kizárólag a közlekedésügyi miniszteren múlik” – áll az ASTR közleményében.
A légiforgalom-irányítók sztrájkja miatt a gépek alig egyharmada fog felszállni. De hogy pontosan mely járatok indulnak el és melyek nem, a hír közlésének időpontjában még nem lehetett tudni, erről az Európai Szervezet a Légiközlekedés Biztonságáértnak (Eurocontrol) kellett hétfő este vagy kedd reggel döntést hoznia, és ezt az érintett légitársaságokkal közölnie. Az utasokat a légitársaságok tájékoztatják.

Tudorache, ATSR: 21.10-kor felfüggesztették a sztrájkot, de bármikor újrakezdhetik

Ideiglenesen felfüggesztik a légiforgalom-irányítók sztrájkját, ám amennyiben a tárgyalások nem hoznak eredményt, azt bármikor, előzetes intézkedések nélkül újrakezdhetik – mondta kedden Gabriel Tudorache, a szakmában dolgozókat tömörítő szakszervezet, az ATSR elnöke.

„Figyelembe véve, hogy milyen kellemetlenséget okoz a tüntetés az utasoknak, a felek – a légiforgalom-irányító szolgálat (ROMATSA) és az ATSR – az alábbiakban egyeztek meg: a munkakonfliktust 12 óra 10 perctől ideiglenesen felfüggesztik, a tárgyalások folytatásával. Amennyiben a tárgyalások kudarcba fulladnak, a sztrájkot bármikor újrakezdhetjük anélkül, hogy az azt megelőző, a munkakonfliktussal járó lépéseket megtennénk” – nyilatkozta Gabriel Tudorache.

Răzvan Cuc közlekedésügyi miniszter is bejelentette a sztrájk felfüggesztését. „Megállapodtunk a szakszervezetekkel, és a sztrájkot 12:10 órakor felfüggesztették, tehát még hamarabb, mint a bejelentett 13 óra” – tájékoztatott a tárcavezető.

A Légiforgalom-irányító Szolgálatok Szakszervezete (ATSR) munkabeszüntetéssel járó általános sztrájkot robbantott ki kedden reggel 9 órakor, ami több tucat bel- és külföldi repülőjárat késését okozta, és több járatot töröltek.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici