Cioloş: minden tisztelem a SIE igazgatói tisztségé, de nem voltam és nem is vagyok érdekelt

Dacian Cioloş volt kormányfőt meglepte, hogy a nevét összefüggésbe hozták a Külügyi Hírszerző Szolgálat (SIE) igazgatói tisztségével, mint mondta, tiszteli és értékeli a tisztséget, de nem volt és nem is érdekelt eziránt.

26 afișări
Imaginea articolului Cioloş: minden tisztelem a SIE igazgatói tisztségé, de nem voltam és nem is vagyok érdekelt

Cioloş: minden tisztelem a SIE igazgatói tisztségé, de nem voltam és nem is vagyok érdekelt (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

„Meglep, hogy ez a téma fel-feltűnik, egyesek, nem tudom, mi okból, hozzák fel. Minden tiszteletem és elismerésem egy ilyen tisztség fontossága iránt, én nem voltam és nem is vagyok érdekelt egy ilyen tisztség iránt, sem korábban, sem most” – nyilatkozta a MEDIAFAX-nak a technokrata kormány miniszterelnöke.

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke vasárnap este úgy nyilatkozott, „korrekt lenne egy becsületes egyeztetés” Klaus Johannis államfővel a SIE-igazgató kinevezése kapcsán. Azt mondja, a SIE és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) közötti politikai egyensúly elve nagyon jó, a PSD pedig nem szeretné a SIE vezetői tisztségében látni Dacian Cioloş ex kormányfőt. „A PSD, nem. Épp az egyensúly elvéről beszéltem” – válaszolta a képviselőház elnöke arra a kérdésre, hogy előfordulhat-e, hogy támogatják Dacian Cioloş kinevezését a SIE élére.

Sorin Grindeanu miniszterelnök hétfőn a témában úgy nyilatkozott, hogy a témáról nem egyeztettek a kormánykoalíció vezetői. Azt mondja, egyetért Liviu Dragneával a politikai egyensúly elve kapcsán.

A SIE igazgatói feladatait jelen pillanatban Silviu Predoiu négycsillagos vezérezredes, a SIE helyettes igazgatója látja el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici