Cristian Buşoi is indul a PNL elnöki tisztségéért

Cristian Buşoi, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő titkára is benyújtotta hétfőn a pártelnök-jelöltségét igazoló okiratokat.

63 afișări
Imaginea articolului Cristian Buşoi is indul a PNL elnöki tisztségéért

Cristian Buşoi is indul a PNL elnöki tisztségéért

„21 éve vagyok a Nemzeti Liberális Párt tagja, és elmondhatom, hogy azóta ez a legfontosabb időszak, amin a párt valaha átment. Nekünk mindannyiunknak, de legfőképp azoknak, akik indulnak az elnökségért júniusi kongresszuson, el kell döntenünk, merre indul a párt. A PNL-nek változásra van szüksége, irányra van szüksége, és ez a legfontosabb dolog, ami június 17-én történik majd, azon túl, hogy csapatot választunk. Ami eddig látszik, az egy nagyon belső kampány. Többen beszélünk arról, merre megy tovább a párt, beszélünk emberekről, pozíciókról. Szerintem ki kell lépnünk a skatulyából, ki kell nyitnunk az ablakokat, és elsősorban a választópolgárok felé fordulnunk. A PNL-nek meg kell változnia, ennek egyértelműnek kell lennie: ha a PNL nem változik meg, akkor nem győzheti le a Szociáldemokrata Pártot (PSD), és én félek, hogy ilyen körülmények között a PSD mindent megnyerhet, és a PNL már nem fog számítani” – nyilatkozta Cristian Buşoi, miután bejelentette jelöltségét.

Hozzátette: a pártnak vissza kell nyernie elvesztett szavazóit.

„Az elvesztett szavazók visszaszerzése nélkül nagyon nehéz lesz legyőznünk a PSD-t, amely 35-40 százalékos támogatottsággal rendelkezik, mi pedig jelenleg 20 százalék körül állunk. Anélkül, hogy visszaszereznénk azt a 15–20 százalékot, amely 2014-ben Johannis elnökre szavazott, nem fogjuk tudni legyőzni a PSD-t, de ezeknek az embereknek elvárásaik is vannak, amelyeknek meg kell felelnünk, és mindannyian csalódtak a régi politikában” – fogalmazott.

Cristian Buşoi ugyanakkor bejelentette: a PNL minden fiókszervezetétől kapott támogatói aláírásokat, az elsők között van például Crin Antonescu volt pártelnök szignója.

Cristian Buşoi a második, aki bejelentette indulását a PNL elnöki tisztségéért, Ludovic Orban után. Kedden a párt bukaresti, 2. kerületi filiáléjának alelnöke, Viorel Cataramă nyújtja majd be a jelöltségét igazoló iratokat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici