Bejelentette jelöltségét a PNL elnöki tisztségére Ludovic Orban

Bejelentette jelöltségét a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki tisztségére hétfőn Ludovic Orban. Azt mondta, „a szabadság és a demokrácia közvetlenül a forradalom után kialakult eszméiért harcol”.

18 afișări
Imaginea articolului Bejelentette jelöltségét a PNL elnöki tisztségére Ludovic Orban

Bejelentette jelöltségét a PNL elnöki tisztségére Ludovic Orban

„Hivatalosan is bejelentettem jelöltségemet a PNL elnöki tisztségére. Pályázatomnak a Nemzeti Liberális Párt, a jobboldal ereje címet adtam. Komoly, szilárd jellemű emberekből álló csapat áll mellettem, olyanok, akik már értek el sikert választási versenyben, akikre méltán lehet büszke a PNL. Vallásos ember vagyok, szeretem a családomat, szeretem az országomat, elkötelezett liberális vagyok a csontom velejéig. A szabadság és a demokrácia közvetlenül a forradalom után kialakult eszméiért harcolok. Soha nem léptem vissza csatából, nem futottam el a csatatérről” – jelentette ki Ludovic Orban.

Hozzátette: egyik elsődleges célkitűzése az, hogy a közigazgatás „az állampolgár partnere” legyen, a helyi autonómia pedig erősödjék.

„Át akarom alakítani a közigazgatást, hogy ne ellensége, hanem partnere legyen az állampolgárnak. Célunk a helyi autonómia megerősítése, a szubszidiaritás elvének alkalmazása, és az, hogy lehetővé tegyük a helyi választott elöljáróknak, hogy gyakorlatba ültessék a helyi közösségek fejlesztését célzó projekteket. Azért harcolunk, hogy a román nemzet bizonyíthasson a világban. Csapatként meggyőződésünk, hogy a PNL képes visszanyerni a romániai választói réteg civilizált, tanult, dinamikus részének bizalmát, és meggyőződésünk, hogy egy erős nemzet csak erős állampolgárokra támaszkodhat, olyan emberekre, akik a saját lábukon, a saját munkájukból, vállalkozásukból, saját tulajdonuk gyümölcsöztetéséből, saját képességeikből és tehetségükből élnek” – fogalmazott Ludovic Orban.

Orban mellett a PNL több prominens tagja is kifejezte támogatását, köztük Gheorghe Falcă aradi polgármester, Mircea Hava Fehér megyei PNL-elnök, Lucian Bode Szilágy megyei elnök, illetve Ilie Bolojan nagyváradi polgármester, a PNL Bihar megyei szervezetének vezetője.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici