1500 lejt kaphatnak az ifjú házasok a bukaresti önkormányzattól

Gabriela Firea bukaresti főpolgármester azt javasolta, 1500 lej értékű anyagi juttatást kapjanak a friss házasok ösztönzésképpen, ugyanakkor arra is lehetőség van, hogy a fiatal párok kedvezményes áron vásárolhassanak önkormányzati építésű lakást.

26 afișări
Imaginea articolului 1500 lejt kaphatnak az ifjú házasok a bukaresti önkormányzattól

1500 lejt kaphatnak az ifjú házasok a bukaresti önkormányzattól

„A következő tanácsülés napirendjére felvettünk egy olyan határozattervezetet, amellyel nettó 1500 lejt ítélünk meg családonként azoknak a fiataloknak, akik házasságot kötnek. Ugyanakkor, amint azt tudják, a főváros önkormányzata megalapította a Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti (Bukaresti Nagyvárosi Épületek Trösztje) Rt-t, amelynek fő tevékenységi köre a fiataloknak szánt szociális lakások építése, a piaci áraknál olcsóbban. Szintén az ő számukra hoztuk létre a Bukarest Városának Ifjúsági Központját, hogy a fővárosi fiatalok valós kezdeményezéseit és prioritásait támogathassuk” – áll a Gabriela Firea által aláírt, a MEDIAFAX-nak is eljuttatott közleményében.

A projekt szerint a házasfelek legalább egyikének ez kell legyen az első házasságkötése, Bukarest területén állandó lakhellyel kell rendelkeznie, és szintén legalább egyiküknek 18 és 35 év közöttinek kell lennie.

„A fiatalok egyre jobban halogatják a házasságkötést, kedvező gazdasági-társadalmi faktorok hiányában, illetve azért, mert nem kapnak támogatást az államtól a családalapításhoz, a közigazgatási hatóságoktól, sem állami, sem helyi szinten” – áll a tervezethez csatolt szakjelentésben.

A bukaresti önkormányzat szerint a főváros hat kerületében 11 potenciális helyszínt azonosítottak, ahol szociális vagy szolgálati lakásokat lehetne építeni a fiataloknak. Összességében mintegy 12 000 lakást lehetne építeni, amelyeknek az ára alacsonyabb lenne, mint a szabad ingatlanpiacon.

Az ifjú házasok anyagi támogatásáról szóló határozattervezet május 18-án kerül a bukaresti önkormányzat képviselő-testülete elé.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici