Ehető parfümöt fejlesztett ki egy Fehér megyei főszakács

Ehető parfümöt talált fel egy séf Fehér megyében, amelyet édességekre és bőrre egyaránt lehet használni. Az esszencia országos szinten egyedülálló, jelenleg Szászsebes egyik éttermének vendégei tesztelik.

34 afișări
Imaginea articolului Ehető parfümöt fejlesztett ki egy Fehér megyei főszakács

Ehető parfümöt fejlesztett ki egy Fehér megyei főszakács

A Vert de Toma fantázianevű parfümöt Cosmin Ioan Toma séf fejlesztette ki, összetevői között szerepel a levendula, az édeskömény és a vadmenta. A parfümöt tízmilliliteres üvegcsékben tartja.

A Vert de Toma férfiaknak, nőknek, illetve desszerteknek való ehető parfüm. Ebben a romániai szinten egyedülálló parfümben az a különleges, hogy testre is lehet használni, de akár after-shave-nek is. A zöld színű parfümnek levendula-, édeskömény- és egy kis vadmenta-illata van” – mondta el Cosmin Toma séf a MEDIAFAX tudósítójának.

Cosmin Toma érthető okokból nem árulta el a pontos összetevőket és az elkészítés módját.

„Azt elmondhatom, mit tartalmaz, de a pontos receptet nem adhatom meg. Hűsítő aromája van, édes ételekhez lehet használni például erdeigyümölcsös kacsmellhez, pulykához, vagy akármilyen édességhez és desszerthez, ha a vendég kedveli a levendulaízt. A testre is fel lehet vinni, mert nem hagy foltot. Egy üveget a szobában is ott hagytam nyitva, és nagyon kellemes illatot árasztott” – tette hozzá a séf.

Az egyedülálló ehető parfüm 2018-tól kerül a piacra, megalkotója szerint nem csillagászati áron.

„A szászsebesi étterem vendégei, ahol dolgozom, már tesztelték a parfümöt, és elmondhatom, hogy sikere volt. Én például magamra és az ételekre is használom” – mondta még el Cosmin Toma. A Vert de Tomát a 2017. május 11–14. között megrendezésre kerülő Alba Carolina FOOD FEST keretében mutatják majd be a nagyközönségnek.

A 40 éves Cosmin Ioan Toma 18 éves kora óta dolgozik szakácsként, helyi szinten már jól ismerik érdekes, újító receptjei révén. Ősszel egy három méter magas és négy méter széles szakácskönyvet is kiadott, amelyben olyan szokatlan receptek szerepelnek, mint például a savanyított rózsa, a piramis alakú pacalleves, a sertésbélben felszolgált vaníliás desszert, a virágcserép vagy a fordított töltött káposzta.

Toma számos erdélyi étteremnek dolgozik konzultánsként, több versenyen és kiállításon is részt vett már, szabadidejében pedig amatőr szakácsoknak tart képzéseket.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici