Eugen Tomac, a PMP ügyvezető elnöke: Bodognak sürgősen le kell mondania

Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt (PMP) ügyvezető elnöke pénteki Facebook-bejegyzésében közölte, Florian Bodog egészségügyi miniszternek le kell mondania, mivel nem volt képes azonnali döntéseket hozni a válsághelyzet feloldása érdekében.

20 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac, a PMP ügyvezető elnöke: Bodognak sürgősen le kell mondania

Eugen Tomac, a PMP ügyvezető elnöke: Bodognak sürgősen le kell mondania

„Bodog miniszternek sürgősen le kell mondania. Az, hogy nem vagy képes azonnali döntéseket hozni egy válsághelyzet feloldása érdekében, hozzá nem értésről és tudatlanságról tesz tanúbizonyosságot. Így menned kell, és Dragneának magára kell vállalnia ezt a tragikus következményekkel járó kudarcot” – írta a közösségi portálon a PMP ügyvezető elnöke.

Bírálta továbbá, hogy az egészségügyi miniszter eljárásokról és értékelésekről beszél, miközben „ártatlan lények halnak meg az egészségügyben uralkodó korrupció és inkompetencia miatt”.

Tomac úgy véli, a Szociáldemokrata Párt (PSD) számára „a cirkusz fontosabb”, s szerinte a 2009-es államfőválasztásokat vizsgáló parlamenti bizottság helyett egy olyan bizottság kellett volna, amelyik azt vizsgálja, hogy miért halnak meg a kórházakban beoltatlan gyermekek.

„Romániának nem volt szüksége még egy bizottságra Geoană megalázására. Ami 2009-ben történt már semmit nem tud változtatni a románok mindennapi életén” – fogalmazott a képviselő, aki szerint a PSD fél évvel a parlamenti választások után kukába dobta az egészségügyi rendszer javítását célzó terveit.

„Új kórházakat fogunk építeni. A románok ugyanolyan körülmények között kezeltethetik magukat a hazai kórházakban, mint Nyugaton. Növelni fogjuk az egészségügy költségvetését. Ilyen és hasonló jelszavakat hangoztatott a PSD a kampányban. Fél évvel a parlamenti választások után az összeset beledobták a választási ígéretek kukájába” – írta Facebook-bejegyzésében Eugen Tomac.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici