Grindeanu egy esetleges kormányátalakításról: nincs okunk nem büszkének lenni

Sorin Grindeanu kormányfő kedden Besztercén úgy nyilatkozott, nem került szóba egy esetleges kormányátalakítás, mivel nincs okuk nem büszkének lenni arra, amit megvalósítottak.

31 afișări
Imaginea articolului Grindeanu egy esetleges kormányátalakításról: nincs okunk nem büszkének lenni

Grindeanu egy esetleges kormányátalakításról: nincs okunk nem büszkének lenni

Amikor az újságírók arról kérdezték, hogy április 6-ai, sinaiai találkozón, amelyen részt vettek a Szociáldemokrata Párt (PSD), illetve a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) vezetői, a miniszterelnök közölte, kielemezték a kormány tevékenységét, és nincs okuk nem büszkének lenni.

„Mérleget vontunk, ami normális három hónap után. A kormányzás intézkedései számunkra nagyon világosan meg vannak határozva a menetrendben, azt kell tennünk minden negyedévben. Kielemeztük az első negyedévet, és nincs okunk nem büszkének lenni az intézkedésekre, amelyeket megígértünk az embereknek, és el is fogadtunk” – válaszolta Grindeanu.

Hozzátette: az elkövetkező három hónapra a kormány portfoliójában egy sor „rendkívül fontos” törvény van, amelyekhez a parlament jóváhagyását szeretné. Ezek egyike Románia Szuverén Befektetési Alapja.

„Beszélhetünk a megelőzési törvényről, az egységes bérezési törvényről, a szuverén alapról szóló törvényről, mert szeretném, ha a parlament elé kerülnének, nem határozatokkal vagy sürgősségi rendeletekkel fogadjuk el, mert három rendkívül fontos dologról van szó, amiről állandó párbeszéd szükséges a döntéshozókkal, hogy a parlamenti ülésszak végére ezeket elfogadjuk, hiszen megígértük az embereknek, felvállaltuk” – fogalmazott a kormányfő.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici