Grindeanu: Turcan mondja meg a románoknak, miért nem ért egyet a béremelésekkel

Sorin Grindeanu miniszterelnök szerda este arra kérte az ellenzéki politikusokat, hogy ne legyenek képmutatók, és mondják el, miért nem értenek egyet az orvosok és tanárok béremelésével. Egyúttal arra kérte a többség képviselőit és szenátorait, hogy figyeljenek oda a bérezési törvényre.

25 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: Turcan mondja meg a románoknak, miért nem ért egyet a béremelésekkel

Grindeanu: Turcan mondja meg a románoknak, miért nem ért egyet a béremelésekkel

„Turcan asszony vagy két napja bejelentette, hogy előrukkolnak majd egy saját egységes bérezési törvénnyel. Fantasztikus dolognak tartom. Én nem vagyok képviselő vagy szenátor, de arra kérem a kollégáimat, és nem akarom, hogy félreértsenek, de azt szeretném, ha nagyon figyelmesek lennének, amikor a bérezési törvényről fognak tárgyalni, mert amikor arról az oldalról volt szó, akkor elvettek a bérekből és a nyugdíjakból. Nem egy túl távoli múltról beszélünk, igenis közeli az” – mondta a kormányfő az Antena 3 hírcsatorna műsorában.

„Aggódó kórusnak” nevezte ugyanakkor az ellenzéket.

„Amikor konstruktív bírálat hangzik el, én ekként tekintek arra, megvizsgálom én is és a kollégáim is, és mindenkit arra biztatok, hogy tegyék ezt meg. De amikor csak a bírálat öröméért bírálnak, és az jön át, hogy nem jó emelni az orvosok, tanárok fizetését… nem értem már. Akkor az kellene, urak, hogy Turcan asszonnyal az élen álljanak a románok elé, és mondják el, miért nem értenek egyet az orvosok és a tanárok fizetésemelésével, mert ellenkező esetben képmutatásról van szó, amivel arra kérem, hagyjanak fel. Legyenek konstruktívak, jöjjenek építő jellegű módosító indítványokkal a parlamentben, amikor szó lesz erről a törvényről, ne csak kedvtelésből bíráljanak” – hangsúlyozta Sorin Grindeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici