Hétfőre halasztották Sebastian Ghiţă videokonferenciás kihallgatását

Hétfőn, videokonferencia keretében hallgatja ki a legfelsőbb bíróság Sebastian Ghiţát a Ponta-Blair-ügyben. A kihallgatást azért halasztották el, mert a volt parlamenti képviselő azt kérte, hogy lehessen jelen szerbiai választott ügyvédje is – közölték a MEDIAFAX-szal igazságszolgáltatási források.

26 afișări
Imaginea articolului Hétfőre halasztották Sebastian Ghiţă videokonferenciás kihallgatását

Hétfőre halasztották Sebastian Ghiţă videokonferenciás kihallgatását

Ghiţát szerdán kellett volna videokonferencia keretében kihallgatni, kénytelenek voltak azonban halasztani, mivel nem volt vele szerbiai választott ügyvédje.

A korrupcióellenes ügyészek Sebastian Ghiţă előzetes letartóztatását javasoltak a Ponta-Blair fantázianevű ügyben, amelyben a volt honatyát pénzmosással vádolják. Ügyvédje múlt héten azt mondta, Ghiţă aktívan részt szeretne venni a perben.

Sebastian Ghiţă jelenleg Szerbiában van letartóztatásban, miután a belgrádi hatóságok április 13-án letartóztatták. A volt képviselő nevére mostanáig az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) két ügyben adott ki előzetes letartóztatási parancsot, a gyanúsított távollétében.

Sebastian Ghiţát május 19-én a belgrádi Legfelsőbb Bíróság is kihallgatja, kiadatásával kapcsolatban, de az a gyűlés sem nyilvános, amint azt a bíróság már korábban bejelentette.

Tudorel Toaeder igazságügyi miniszter április végén azt mondta, a román hatóságok már minden szükséges iratot elküldtek Belgrádba, hogy Sebastian Ghiţă kiadható legyen Romániának.

Ion Cazacu, Sorin Alexandrescu ügyvédje ugyanakkor pénteken, az Antena Group-RCS & RDS elnevezésű ügy pénteki tárgyalásán azt kérte a Legfelsőbb Bíróságtül, hogy hallgassa ki Sebastian Ghiţát, mert azt állítja, hogy az ügyet Ioan Bendei, az RCS & RDS cég vezérigazgatója konstruálta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici