Mérsékelt esőre és megerősödő szélre figyelmeztet az ANM

Mérsékelt esőzésekről és megerősödő szélről szóló figyelmeztetést adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A jelzés csütörtök 16 órától szombat reggel 9-ig van hatályban az ország északi, keleti és középső részein, illetve a hegyekben.

23 afișări
Imaginea articolului Mérsékelt esőre és megerősödő szélre figyelmeztet az ANM

Mérsékelt esőre és megerősödő szélre figyelmeztet az ANM

„Az említett időszakban csapadék várható elsősorban az északi, keleti és középső tájakon, illetve a hegyekben, ahol 15–20, elszórtan 25 liternyi eső eshet négyzetméterenként. Heves záporokra, akár villámlással kísért zivatarokra számíthatunk, ugyanakkor a Máramarosban és Erdélyben péntek (április 7.) reggeltől kezdve a csapadék havas eső, hó formájában is jelentkezhet. A hegyvidékeken főleg havazás várható, elsősorban az 1500 méter fölötti területeken hóréteg is lerakódhat, a szél a 70–80 kilométeres óránkénti sebességet is meghaladhatja, hófúvásokat okozva, elsősorban a Déli-Kárpátok és a Kárpát-kanyar környékén. A szél megerősödik a többi régióban is, ahol elérheti az 50–60 kilométeres óránkénti sebességet” – jelentette be az ANM.

Péntekről szombatra (április 7-ről 8-ra), illetve szombatról vasárnapra (április 8-ról 9-re) virradó éjjel helyenként a Máramarosban, Erdélyben, Olténiában, Munténia északi részében és a többi térségben elszórtan dér is keletkezhet.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici