Több tucat szíriai, iraki, afganisztáni, pakisztáni és palesztin migránst tartóztattak fel a határon

Több mint ötven irakit és szíriait tartóztattak fel a határőrök, illegálisan akartak bejutni Romániába, hogy innen Nyugat-Európába mehessen tovább, ugyanakkor hét afgán, iraki s pakisztáni állampolgárt is elfogtak, akik korábban Romániában menedékjogot kértek, ám megpróbáltak átjutni Magyarorszá

26 afișări
Imaginea articolului Több tucat szíriai, iraki, afganisztáni, pakisztáni és palesztin migránst tartóztattak fel a határon

Több tucat szíriai, iraki, afganisztáni, pakisztáni és palesztin migránst tartóztattak fel a határon

A határrendészet sajtóközleménye szerint az elmúlt 24 óra leforgása alatt a Krassó-Szörény megyei oravicabányai határrendészek Komornokon és Alsóvarányon 37 külföldi állampolgárt vettek észre, akik a szerb határ felől az ország belseje felé tartottak.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy 21 férfiről, 7 nőről és 9 gyerekről van szó, a felnőttek 20-60 évesek, a kiskorúak pedig 4-10 évesek.

Keddről szerdára virradóra a Temes megyei csendőrök és a temesmórai határőrök Nagyzsámon 17 személyt – 9 férfi, 4 nő, 4 kiskorú – fogtak el, szíriai és iraki állampolgárokról van szó, 4-62 évesek.

Mind az 54 személy azt mondta különben, hogy valamely nyugat-európai országba szerettek volna eljutni. Valamennyiük ellen illegális határátlépés miatt indul eljárás, s értesítik a szerbiai hatóságokat a visszafogadási megállapodás gyakorlatba ültetése érdekében.

Eközben a szintén Temes megye Nagyszentmiklóson szolgálatot teljesítő határrendészek Óbébánál hét férfit találtak, akik nem tudták igazolni, hogy mit keresnek a határövezetben.

Az ellenőrzések során kiderült, hogy afganisztáni, iraki, pakisztáni és palesztinai állampolgárok, 17-57 évesek, és korábban menedékjogot kértek Romániában. Ők is azt mondták, hogy Nyugat-Európába szerettek volna eljutni.

Esetükben illegális határátlépésre tett kísérlet miatt indul eljárás.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici