Traian Băsescu: A CSAT-ra kenik a felelősséget az „okosok”. Fiúk, másik asztalnál muzsikáljatok!

Traian Băsescu escuvolt államfő csütörtökön azt mondta, bármennyire is szeretnék „az okosok” áthárítani a SIPA felelősségét a Legfelsőbb Védelmi Tanácsra (CSAT), az „szigorúan” az igazságügyi minisztérium fennhatósága alatt működött, és sem ő, sem a CSAT nem hozhatott döntést vele kapcsolatban.

21 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: A CSAT-ra kenik a felelősséget az „okosok”. Fiúk, másik asztalnál muzsikáljatok!

Băsescu: A CSAT-ra kenik a felelősséget az „okosok”. Fiúk, másik asztalnál muzsikáljatok!

„Ami a Független Védelmi és Korrupcióellenes Szolgálatot (SIPA), illeti, bármennyire is megpróbálják egyesek áthárítani a felelősséget a CSAT-ra, nem fog menni. Ezt a szolgálatot miniszteri rendelet alapján hozták létre, szigorúan az igazságügyi minisztérium fennhatósága alatt működött, soha nem kapott prioritásokat a CSAT-tól, soha nem elemezték a CSAT-ban, és soha nem jelentett sem a CSAT-nak, sem Románia elnökének” – jelentette ki Traian Băsescu volt államfő saját Facebook-oldalán.

Băsescu leszögezte: törvényesen nem hozhatott semmilyen döntést a SIPA archívumával kapcsolatban.

„Nyilván mind Predoiu, mind Cazanciuc megpróbálta áthárítani az igazságszolgáltatás mocskát a CSAT-ra, vagy, ha lehet, Romána elnökére. Elképzelhetik, miket mondtak volna ezek a »vidám fiúk«, ha én vagy a CSAT beleesett volna abba a csapdába, hogy döntéseket hozzunk a SIPA archívumáról, az igazságügyi minisztérium helyett? Ez illegális lett volna, és lehetőséget adott volna a »jóakaróknak«, hogy azt kiabálják, hogy én másoltam le az archívumot. Arról nem is beszélve, hogy »biztosak« lettek volna benne, hogy én szervezem a bírók és ügyészek zsarolását a SIPA archívumából származó dokumentumokból” – fogalmaz Traian Băsescu.

A volt elnök azt üzeni az általa „vidám fiúknak” nevezett médiaszemélyiségeknek, politikusoknak és elemzőknek, akik „a fejüket verve és a szemüket forgatva magyarázzák a népnek, hogy lopott Băsescu és a barátai” a 2009-es elnökválasztáson, illetve „veszni hagyta” a SIPA archívumát, hogy „muzsikáljanak másik asztalnál”.

„Ui. Propaganda-becsületességükben a »vidám fiúk« azt mondják, egy bíró vagy ügyész szakmai portfóliója egyenlő a SIPA-irataival, ami hazugság” – zárja sorait a volt államfő.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici