Valeriu Stoica: a PNL egyetlen esélye, ha egyesíti a jobboldal valamennyi pártját

Valeriu Stoica, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) volt elnöke pénteken egy, a Gândulnak adott interjúban úgy nyilatkozott, hogy pártja egyetlen esélye, ha megtalálja, hogyan egyesítse a jobboldal valamennyi alakulatát. Ellenkező esetben – tette hozzá – „elég valószínű” a baloldal 2019-es győzelme.

29 afișări
Imaginea articolului Valeriu Stoica: a PNL egyetlen esélye, ha egyesíti a jobboldal valamennyi pártját

Valeriu Stoica: a PNL egyetlen esélye, ha egyesíti a jobboldal valamennyi pártját

„A PNL egyetlen esélye, ha megtalálja, hogyan egyesítse a jobboldal valamennyi alakulatát, így tudja a 2019-es államfőválasztás és a 2020-as parlamenti választások alkalmával visszaszerezni az elvesztett terepet. De egy ilyen jellegű szövetség, mert nem látom, hogyan jöhetne létre ezeknek a pártoknak a fúziója, nagy hátrányokat hordoz egy erős, szilárd alapokon nyugvó baloldali párttal szemben. Romániának jelen pillanatban nem csak egy erős baloldali pártra van szüksége, hanem egy erős jobboldali pártra is” – fogalmazott a liberális politikus.

Meglátása szerint a jobboldal jelenleg a 2000-es hasonló helyzetben van, és ez „elég valószínűvé” teszi a baloldal 2019-es győzelmét.

„Már vagy négy-öt párt van, amelyek megosztják a jobboldali szavazókat. A PNL mellett ott van az USR, ami inkább középen áll, mint a jobboldalon, de ez más kérdés, ott van Traian Băsescu pártja, ott van Tăriceanu pártja: ezek az alakulatok pedig, ahelyett, hogy a baloldallal versengenének, egymással versengenek” – jelentette ki Valeriu Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici