Valeriu Stoica: Klaus Johannis közvetlenül nem, de közvetve tudja segíteni a PNL-t

Valeriu Stoica, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) volt elnöke pénteken egy, a Gândulnak adott interjúban úgy vélekedett, hogy bár Klaus Johannis államfő közvetlenül nem tudja támogatni a PNL-t, nem közvetlen gesztusokkal támogatást nyújthat az alakulatnak.

19 afișări
Imaginea articolului Valeriu Stoica: Klaus Johannis közvetlenül nem, de közvetve tudja segíteni a PNL-t

Valeriu Stoica: Klaus Johannis közvetlenül nem, de közvetve tudja segíteni a PNL-t

„Klaus Johannisnak az alkotmány értelmében semlegesnek kell maradnia, de még ha közvetlenül nem is tudja támogatni a PNL-t, nem feltétlenül közvetlen elkötelezettséget bizonyító gesztusokkal tud támogatást nyújtani. De nem csak a PNL támogatásáról van szó, egy erős jobboldali párt újjászervezéséről van szó, amelyik képes visszaszerezni a jobboldali szavazókat, ez az igazi küldetés az elkövetkező időszakra” – fogalmazta meg Stoica.

A volt pártelnök azt mondja, ha Dacian Cioloş 2016-ban belépett volna a PNL-be, ma ő lehetne az alakulat elnöke.

„Dacian Cioloş jöhet a PNL-be, nem ez a gond. A gond az, hogy ezt a lépést még 2016-ban meg kellett volna tennie, mielőtt lejárt volna a mandátuma. Most sem a PNL, sem az USR nem eltökélt abban, hogy befogadja. Ha akkor, 2016-ban megtette volna ezt a lépést, ma a PNL elnöke lehetne. A politikában vannak megfelelő pillanatok, amelyeket nem szabad elszalasztani” – szögezte le Valeriu Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici