Băsescu a primit în dar, de la românii din Valea Timocului, o căciulă tradiţională

Preşedintele Traian Băsescu a primit, miercuri, din partea românilor din Valea Timocului mai multe cadouri, printre care şi o căciulă de blană, tradiţională în zonă, şeful statului afirmând că aceasta era cu atât mai necesară cu cât nici nu are păr prea mult.

499 afișări
Imaginea articolului Băsescu a primit în dar, de la românii din Valea Timocului, o căciulă tradiţională

Băsescu a primit în dar, de la românii din Valea Timocului, o căciulă tradiţională (Imagine: Gabriel Pecheanu/Mediafax.ro)

Preşedintele Băsescu a participat, miercuri, la o întâlnire cu minoritatea românească din Valea Timocului, în oraşul Negotin, după ce a avut o întrevedere cu reprezentanţii autorităţilor locale din acest oraş.

El a fost aşteptat, în faţa cinematografului din localitate, de aproximativ 100 de etnici români, dar şi de o fanfară. După ce a dat mâna cu câţiva dintre cei prezenţi, Băsescu a intrat în sala de cinematograf, unde era aşteptat de aproximativ 250-300 de persoane, dar şi de o formaţie de muzică populară. Şeful statului a ascultat, în sală, alături de soţia sa, Maria Băsescu, o doină interpretată de această formaţie şi, vizibil emoţionat, i-a rugat pe muzicieni să mai cânte un cântec.

În sală era afişat un banner galben, pe care era scris cu majuscule "Bine aţi venit, domnule preşedinte, în Timoc", iar unii dintre participanţi fluturau steaguri tricolore.

După ce le-a vorbit celor prezenţi despre speranţele sale că drepturile minorităţii române din Valea Timocului vor fi respectate, dar şi despre intenţia autorităţilor de la Bucureşti de a acorda mai multe burse copiilor etnicilor români, şeful statului a răspuns unor întrebări, iar, la sfârşit, a primit mai multe cadouri, cei prezenţi ştiind că urmează ziua sa de naştere.

"Pentru că vine iarna… o căciulă tradiţională", i-a spus unul dintre cei prezenţi.

"Căciula era cu atât mai necesară cu cât nici nu am păr prea mult", a spus râzând Băsescu, spre deliciul asistenţei.

Şeful statului a mai primit o sculptură reprezentând un împărat roman, un album cu bisericile din zonă, precum şi o carte despre obieceiurile din Valea Timocului.

Preotul Boian Alecsandrovici, amfitrionul întâlnirii, i-a urat preşedintelui Băsescu "La mulţi ani!" şi a spus că este un mod plăcut ca acesta să înceapă sărbătorirea zilei de naştere în Valea Timocului şi să o încheie la nord de Dunăre.

În drumul spre România, Băsescu a poposit la o biserică din Mălainiţa, unde a asistat la o scurtă slujbă religioasă. La ieşirea din biserică, în jurul căreia se adunaseră câteva sute de etnici români, şeful statului a avut parte de o surpriză, un grup folcloric de copii, purtând costume populare româneşti, "încingând" un dans.

Şeful statului s-a întors în ţară miercuri după amiază, după două zile petrecute în Serbia, unde a făcut o vizită de stat.

(Material realizat de Gabriel Pecheanu, gabriel.pecheanu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici