BOR îşi deschide curăţătoria "Bob de rouă", patronată de "Ţarina Păstorului" SRL - Mediafax

BOR îşi deschide curăţătoria "Bob de rouă", patronată de "Ţarina Păstorului" SRL

Curăţătoria chimică "Bob de rouă", deţinută de Arhiepiscopia Bucureştiului prin firmele "Misionarul Ortodox SRL" şi "Chivotul Mare SRL", deschisă doar un sfert pentru preoţi şi restul pentru "mireni", va fi sfinţită, joi, odată cu altă afacere sub acelaşi patronaj, atelierul de croitorie "Reverenda"

605 afişări
Imaginea articolului BOR îşi deschide curăţătoria "Bob de rouă", patronată de "Ţarina Păstorului" SRL

BOR îşi deschide curăţătoria "Bob de rouă", patronată de "Ţarina Păstorului" SRL (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cele două business-uri vor funcţiona în două sedii aflate încentrul Bucureştiului, în imediata vecinătate a Patriarhiei.

Curăţătoria "Bob de Rouă" este operată de firma "ŢarinaPăstorului". Acţionarii ei sunt "Misionarul Ortodox SRL" şi"Chivotul Mare SRL", deţinute la rândul lor de ArhiepiscopiaBucureştiului.

O hârtie lipită pe uşă anunţă că se va deschide pentru clienţiluni, 25 octombrie. Cu toate astea, vineri după-amiază, douăangajate lucrau la o presă industrială unde călcau mai multeaşternuturi albe, proaspăt spălate şi curăţate. Lângă acestea eraustivuite alte câteva zeci, poate sute, de lenjerii albe,imaculate.

 

"Nu am deschis pentru public, abia de luni încolo", răspunde unadintre ele atunci când este abordată, prin geamul întredeschis, deun potenţial client care ar dori să-i fie curăţat un costum dehaine pe care să-l poată purta în 24 de ore. Una dintre ele aproapear fi cedat şi ar fi acceptat lucrarea, pentru preţul ce ar urma săfie perceput de luni încolo, însă timpul i-a părut prea scurt.

Cea de-a doua, amabilă şi ea, a ucis însă orice speranţă,recomandând zâmbind viitoarea concurenţă, sediul central al uneicunoscute firme cu puncte de lucru în majoritatea centrelorcomerciale din Bucureşti. "Acolo vă rezolvaţi problema foarterepede, noi nu vă putem ajuta acum, ne pare rău. De luni încolo",conchide aceasta, şi revine la presa industrială din care ieşeaucerceafurile scrobite.

Deschiderea curăţătoriei ecologice "Bob de rouă" a fost anunţatăîncă din iunie. Cu acea ocazie, ierodiaconul Ioachim Bejenariu,inspector în cadrul Serviciului Colportaj şi Atelier Icoane, anunţacă aceasta va fi atât la dispoziţia preoţilor, cât şi a publiculuilarg.

Cum hainele preoţeşti nu pot fi spălate alături de cele ale"mirenilor" nici măcar acasă, preoţii au apreciat iniţiativa, dupăcum afirma în iunie părintele Stoica, purtătorul de cuvânt alPatriarhiei.

"Organizarea unei astfel de spălătorii ecologice cu un utilajspecial pentru straie preoţeşti este chiar necesară", declaraatunci Stoica, anunţând că unul dintre cele patru utilaje alespălătoriei va fi rezervat hainelor preoţeşti, iar alte trei vor fifolosite pentru a curăţa hainele clienţilor de rând.

Spălătoria, deja dotată şi funcţională, va fi sfinţită în ziuade joi, 28 octombrie. Cu mai puţin de o săptămână înainte, subfirma verde pe care scrie mare "Bob de rouă", peste drum decafeneaua "Antique", în intrândul care adăposteşte una din uşi, ofemeie a străzii stă culcată pe nişte cartoane. Un bărbat îmbrăcatîn haine de stradă o ocoleşte şi intră, ţinând în mână o sutanăatârnată pe un umeraş, nu înainte de aschimba două vorbe cu femeiledinăuntru, prin geamul întredeschis. Iese fără straiele pe carele-a adus la curăţat după două minute.

Tot joi, atelierul de croitorie "Reverenda" va fi şi el sfinţit.Aflat la câţiva paşi de curăţătoria "Bob de rouă", atelierul"Reverenda" va fi adăpostit de o anexă aflată pe proprietateaPatriarhiei, după bariera de intrare în domeniul din DealulMitropoliei.

Înăuntru, preoţi în straie bisericeşti şi muncitori în haine delucru mută de zor utilaje noi şi moderne de croitorie. Unul dintrepreoţi, cu un uşor accent moldovenesc, refuză mânios orice dialogcu presa şi recomandă "calea de comunicare instituţională".

Uşile şi geamurile sunt deschise şi înăuntru miroase a nou, aproaspăt renovat. Pe uşă nu scrie încă nimic. Nicio firmă, niciunanunţ, semn că mai e ceva de lucru până la deschidere, inaugurareşi sfinţire.

(Material realizat de Ovidiu Vanghele,ovidiuv@mediafax.ro)

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici