COM: Cristian Nemescu şi Andrei Toncu, comemoraţi de doar câţiva oameni (Video)

La doi ani de la moartea regizorului Cristian Nemescu şi a sunetistului Andrei Toncu, “evenimentul” a fost marcat la Cityplex de filmele regizate de acesta al căror sunet este semnat de Andrei Toncu, "Marilena de la P7" (2006, 45 de minute), "Mihai şi Cristina" (2001, 15 minute), de un film de animaţie de Valeriu Stihi, "Remiza", al cărui sunet a fost realizat de Toncu şi care a fost finalizat la începutul acestui an, şi de decernarea premiilor Cinemagia.

267 afișări
Imaginea articolului COM: Cristian Nemescu şi Andrei Toncu, comemoraţi de doar câţiva oameni (Video)

COM: Cristian Nemescu şi Andrei Toncu, comemoraţi de doar câţiva oameni (Video)

Cei doi si-au pierdut viaţa în urma unui grav accident rutier în noaptea de 24 spre 25 august.

La comemorarea celor doi au fost prezenţi în sală maxim 20 de persoane, printre care actriţa Cătălina Mustaţă, actorul Răzvan Vasilescu, producătorul Ada Solomon, dar şi părinţii regretatului regizor.

La sfârşitul proiecţiilor , Tudor Voican (scenarist al producţiilor "Marilena de la P7", "Mihai şi Cristina", "Poveste de la Scara C", "California Dreamin'") şi Liviu Marghidan (director de imagine al filmelor "Marilena de la P7", "Poveste de la Scara C" şi "California Dreamin'"), au discutat cu publicul, povestind despre aventurile prin care au trecut la filmări, în special la “Marilena de la P7" (platoul de filmare fiind cartierul Rahova).

La finalul proiecţiilor în sală se lăsase o linişte apăsătoare. După “Marilena de la P7”, ultimul film care a rulat, nimeni nu ştia cum să reacţioneze.

NU vom mai auzi de niciun film în regia lui Cristian Nemescu, şi la care Andrei Toncu să facă sunetul.

Câţiva oameni s-au adunat într-o sală mică de cinema, s-au uitat la câteva filme ale lor, au discutat puţin despre el şi cam atât.

Cu siguranţă cei doi meritau mai mult! Au plecat dintre noi un “celebru” regizor de numai 27 de ani şi un sunetist la fel de tânăr şi talentat.

Puţinii oameni prezenţi în sală au fost oameni care i-au respectat, i-au inteles, i-au apreciat şi i-au iubit. Totuşi, prea puţin pentru ceva prea mare!

Dumnezeu să-i odihnească!
 

Marilena de la P7

Mihai şi Cristina

(Comentariu realizat de Liana Iovu, liana.iovu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici