Comentariu Adrian Cercelescu - Pericolul chinez: dacă ne fac autostrăzi

Oprescu vrea să aducă o firmă care putea termina Pasajul Basarab în două luni în loc de patru ani, că dacă muncea patru se oprea cu el la Giurgiu ca să-ntrebe dacă vrem să ni-l treacă şi Dunărea. De fapt, aritmetica arată că îl "finalizau" - cum spun ai noştri când mai pun un parapet la Basarab - ceva mai repede, dar trebuie să ţinem cont şi de specificul locului.

86 afișări
Imaginea articolului Comentariu Adrian Cercelescu - Pericolul chinez: dacă ne fac autostrăzi

Comentariu Adrian Cercelescu - Pericolul chinez: dacă ne fac autostrăzi (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Orice cazma înfiptă pe teritoriul Bucureştilor poate înţepa o conductă de care nu ştie nimeni şi totuşi duce apa în trei cartiere, sau să trimită la nani juma de oraş printr-o simplă întâlnire cu sârma. O inspiraţie de ultim moment schimbă numărul picioruşelor şi unghiul sub care podul se depune pe nişte case ratate de demolare. Fireşte că lucrarea trebuie să ocolească locurile de împerechere ale maidanezilor sterilizaţi, în cazul în care le violează intimitatea. Să rămânem, deci, la două luni - termenul în care cei doi kilometri de Basarab puteau vedea lumina Loganului lansat în traversare.
Se-nţelege că firma nu poate veni decât dintr-o ţară lacomă de muncă la preţuri mici, şi aceea e China. Iar când e vorba de chinezi, nici măcar Autostrada Suspendată a lui Oprescu nu mai aduce a Povestea Porcului.

Citeşte continuarea comentariului lui Adrian Cercelescu pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici