COMENTARIU: Dragomir (aka Mitică) s-a revărsat în faţa DNA

Televizorul scuipă răcnete belicoase. Nu, nu a început al treilea război mondial. E doar Mitică. Care se înfiţoşează de mama focului la pădurea de microfoane. Excursiile matinale la DNA zbârnâie pe nervii delicaţi ai celor pe care această Inchiziţie modernă îi cheamă să-i întrebe de năravuri.

836 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU: Dragomir (aka Mitică) s-a revărsat în faţa DNA

COMENTARIU: Dragomir (aka Mitică) s-a revărsat în faţa DNA (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Mitică nu-i Mircică (Geoană) care, din loja Operei şi vecinătatea regelui, s-a prelins fulger-expres la Inchiziţia de pe Vodă Ştirbei 79-81, ca să dea extemporal în cinci minute. Alt fel de preşedinte: a intrat posomorât şi martor; a ieşit posomorât. Mitică este însuşi preşedintele, a doua acvilă (o pasăre care scoate ţipete ascuţite, neplăcute când atacă) de sub coroana regelui-fotbal. Mircea (Sandu) stă şi el sub umbra aceleiaşi coroane şi , vai, este acum în aceeaşi găleată cu Mitică. Sau invers. Însuşi preşedintele Ligii nu-i ca preşedintele Senatului: trebuie să-şi marcheze teritoriul, îndeosebi la infama DNA şi să lase impresii de povestit la şpriţ.

Înfofoliţi în frigul de toamnă târzie şi bătând mărunţel din picioare frunzele galbene de la care vor să-şi tragă căldură, doar reporterii zgribuliţi, care mănâncă chifle cu noduri pe trotuarul din faţa fortăreţei Anticorupţie, au încurcat, nebunii de ei, etichetele şi l-au făcut pe Mitică vinovat. El, marele nevinovat! De asta şi-a strigat însuşi preşedintele Ligii obida de s-au cutremurat plasmele. A fost din rărunchii gândurilor sale de mare nedreptăţit.

Nu-i merită fotbalul pe Mitică şi Mircea. Dar le duce în continuare domnia în spinarea lui cocârjată de blazarea alimentată de nopţile prin baruri (ce-i aia viaţă sportivă?). Ce au în comun cei doi cu frumuseţea fotbalului, cu revărsările de talent de pe gazon care-ţi taie respiraţia, cu înflăcărarea curată a tribunelor? Dureros de puţin. Sub ei fotbalul a ajuns mai nevrotic, istovit şi neliniştit decât "Capriciile" lui Goya. Dar acelea erau geniale.

Îi merită DNA pe Mitică şi Mircea? Ce să aibă în comun cei doi cu palatul de pe Vodă Ştirbei? Păi e un "must" să treci pe la acest aşezământ şi să te cocoşezi cuvios sub nuiaua sa. Pentru cuvenita penitenţă. Dacă te respecţi şi eşti răsărit, mergi la shopping, la cafenea, în Caraibe şi la DNA. Din pricina "must"-ului, această neînduplecată Inchiziţie modernă miroase a parfum franţuzesc bun şi luceşte de la spumantul "erste klasse". Spumantul emană când se revarsă unul ca Mitică.

Şi în cotlonul său, probabil că inchizitorul-şef Daniel (Morar) râde palid.

(Comentariu de Indira Crasnea, indira@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici