FOCUS: Antonescu şi Orban au aşteptat rezultatele votului în Congres glumind

Preşedintele reales al PNL, Crin Antonescu, şi contracandidatul său de la Congresul de sâmbătă, Ludovic Orban, au aşteptat anunţarea oficială a rezultatului votului delegaţilor glumind cu colegii de partid au cu ziariştii aflaţi în jurul lor.

9 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Antonescu şi Orban au aşteptat rezultatele votului în Congres glumind

FOCUS: Antonescu şi Orban au aşteptat rezultatele votului în Congres glumind (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Crin Antonescu a coborât în sala de la Palatul Parlamentului unde s-a ţinut Congresul cu mult înainte de anunţarea oficială a rezultatelor. El a venit însoţit de Norica Nicolai, Radu Stroe, dar şi de alţi susţinători şi a glumit cu, dar şi pe seama jurnaliştilor adunaţi în jurul său.

Întrebat dacă a avut emoţii, Antonescu a spus: "La vârsta noastră şi în situaţia noastră, nu ne permitem", iar Norica Nicolai a adăugat: "La 50 de ani, nu...". Antonescu a revenit spunând însă că cel emotiv este Radu Stroe: "Domnul Stroe este foarte emotiv (...) şi cu Prigoană tot aşa". "Da, sunt emoţionat domnule preşedinte", a răspuns Stroe, adăugând că, la alegerile parţiale pentru Parlament, "au tremurat mai mult oamenii, săracii, îngroziţi de o eventuală posibilitate".

Nici Varujan Vosganian nu a fost ferit de glumele colegilor. "Varujane, ai chelit!", a remarcat liderul PNL, în timp ce un alt membru al partidului i-a spus: "Varujane, ai fost în Deltă!".

Fostul ministru al Finanţelor a profitat de ocazie, în aşteptarea confirmării noii conduceri a PNL, pentru a le spune colegilor o zicală armenească: "Armenii au o vorbă. Dacă se întâmplă o dată, nu ştii dacă şi a doua oară, dacă se întâmplă de două ori, sigur se întâmplă şi a treia oară".

După o perioadă de aşteptare, destul de îndelungată, Crin Antonescu a apreciat că o explicaţie a întârzierii rezultatelor este faptul că "trebuie să vină şi voturile din diaspora".

Antonescu a râs, a glumit, s-a plimbat pe coridor, amuzându-se de modul în care era urmărit de reporteri.

El a spus că are şi o superstiţie, pe care a respectat-o: "L-am pupat pe Iulică Butnaru şi mi-am făcut poză cu el".

Ludovic Orban, venit în sala Congresului mai târziu, a sărutat pe drumul până la prezidiu mai mulţi colegi. A început cu două doamne mai în vârstă, care l-au felicitat şi l-au rugat să le dea un autograf pe nişte afişe cu poza lui. "De unde aţi pus mâna pe poza aia?", le-a întrebat el, surprins, după care a semnat zâmbitor: "Cu dragoste, Ludovic". Le-a sărutat pe doamne, care i-au urat putere de muncă.

Ajuns la capătul rândului, şi întrebat în ce direcţie o ia, Orban a răspuns: "Întotdeauna la dreapta, că la dreapta nu este nimeni".

Şi, într-adevăr, a mers în partea dreaptă a sălii, unde a stat câteva secunde, după care a luat-o în direcţia opusă, aşezându-se în stânga pe un scaun.

"Vreţi să mă vedeţi auzind rezultatul?", i-a întrebat el pe ziariştii ghemuiţi în jurul lui, adăugând apoi că ştie scorul, "986 la 357". "Dacă nu mă întrebaţi, nu zic nimic", li s-a adresat el din nou reporterilor, după un mnoment de tăcere.

Toată lumea a râs însă când, de la prezidiu, Mircea Ionescu Quintus, rămas în sala Congresului, ale cărui lucrări le-a condus, a remarcat că ştie toată ţara ce s-a întâmplat la Congres, numai el nu.

Întrebat ce planuri de viitor are, Orban a spus că viaţa lui nu se va schimba prea mult. "Ca să-l parafrazez pe cel care s-a sărbătorit la 3 martie, am şi eu un brand".

La final, după ce s-au anunţat rezultatele şi după ce a vorbit Crin Antonescu, dar înainte de a-şi rosti discursul, Ludovic Orban i-a sărutat, zâmbitor, pe toţi membrii prezidiului, inclusiv pe noul preşedinte, pe care l-a felicitat.

(Material realizat de Miruna Badea, miruna.badea@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici