FOCUS:Halloween stil anii '20 şi 40.000 de euro pentru geanta Umei Thurman, la Palatul Parlamentului

Geanta Umei Thurman a avut cel mai mare succes la ediţia de anul acesta a Balului caritabil de Halloween organizat de asociaţia Ovidiu Rom în beneficiul copiilor lipsiţi de posibilităţi.

1 afișare
Imaginea articolului FOCUS:Halloween stil anii '20 şi 40.000 de euro pentru geanta Umei Thurman, la Palatul Parlamentului

FOCUS:Halloween stil anii '20 şi 40.000 de euro pentru geanta Umei Thurman, la Palatul Parlamentului

Balul a inclus o licitaţie live, susţinută de Brian Jardine şi Cabral, în care au fost vândute, printre altele, o geantă purtând care i-a aparţinut Umei Thurman şi un colier din aur de 18 carate marca Bvlgari donat de Angelina Jolie.

La eveniment au fost prezenţi premierul Călin Popescu-Tăriceanu, Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, omul de afaceri Dinu Patriciu şi alte personalităţi ale lumii afacerilor, politicii şi showbiz-ului din România.

Deşi înaintea licitaţiei obiectul care părea să suscite cel mai mare interes a fost colierul Angelinei Jolie, care este cunoscută pentru susţinerea acordată cauzelor umanitare, lanţul din aur cu model de inspiraţie romană din colecţia Parentesi a Bvlgari nu a reuşit să îi convingă pe cei reuniţi la Palatul Parlamentului să scoată din buzunar decât 20.000 de euro, preţul de pornire fiind de 3.000 de euro. Câştigătorul colierului a fost Mru Patel, care anul trecut a achiziţionat la licitaţie, în cadrul aceluiaşi eveniment, ceasul lui Ethan Hawke, pentru 15.000 de euro.

Geanta Umei Thurman – parte a colecţiei Twist a casei de modă Bvlgari oferită actriţei la împlinirea a 45 de ani de activitate a designerului italian Valentino – a fost marea câştigătoare a serii, fiind achiziţionată, pentru suma record de 40.000 de euro, de omul de afaceri Dinu Patriciu, preţul de la care a pornit licitaţia fiind de 2.200 de euro.

Pe locul al treilea în topul celor mai mari sume obţinute în cadrul licitaţiei caritabile s-a situat o colecţie de vinuri „Fulg de Vară” pentru colecţionari. Colecţia scoasă la licitaţie a inclus şase sticle, preţul de pornire fiind de 1.300 de euro, în timp ce suma totală pentru care a fost adjudecată a fost de 10.000 de euro.

La licitaţie au mai fost câştigate de participanţi un week-end la Lagonissi Grand Resort din Grecia, adjudecat pentru 8.000 de euro, parfumul No.1 Diam – creat din esenţe fine şi rare şi ambalat într-o sticlă de cristal al cărei gât este ornat cu diamante -, adjudecat pentru 7.000 de euro, un abonament de un an la Equus Manor Country Club – care se va deschide în aprilie 2008 - , adjudecat pentru 3.000 de euro, un week-end la hotelul Carol Parc, adjudecat pentru 2.400 de euro de către Leslie Hawke pentru fiul ei, actorul Ethan Hawke, un tur privat al casei de licitaţie Christie’s din New York, adjudecat pentru 1.500 de euro, şi o colecţie cu autograf a filmelor lui Ethan Hawke – "Cercul poeţilor dispăruţi", "Cu picioarele pe pământ", "Zi de instrucţie", "Marile speranţe", "Gattaca" – care a fost adjudecată pentru 640 de euro.

Pe lângă licitaţie, evenimentul a mai cuprins şi o tombolă, la care printre câştigători s-a aflat şi soţia premierului Tăriceanu, Ioana Popescu-Tăriceanu, care a primit, în urma tragerii la sorţi, un week-end pentru două persoane la Count Kalnoky’s Guesthouse, la 45 de kilometri distanţă de Braşov.

Cea care a prezentat balul – organizat în stilul anilor ’20 – a fost Loredana, alături de care au urcat pe scenă, printre alţii, Leslie Hawke şi Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Bogdan Olteanu a declarat că speră că personalităţile cu putere financiară prezente la eveniment "vor fi bune şi generoase, pentru că sunt mulţi copii care au nevoie de bani şi care au nevoie să meargă la şcoală".

În cadrul Balului, care a ajuns anul acesta la ediţia a treia, fundaţia Ovidiu Rom a ţinut să premieze trei dintre dascălii care s-au dedicat cel mai mult cauzei copiilor care au nevoie să meagă la şcoală. Învăţătorii premiaţi au fost Mariana Chiriac din Bucureşti, Aurelian Ignat din Buhuşi şi Cipriana Anca din Abrud. Povestea cea mai înduioşătoare a fost cea a învăţătoarei din Abrud, care parcurgea zilnic şase kilometri pentru a ajunge la şcoală să le predea celor mici. Pentru eforturile sale, ea a primit o maşină din partea premierului Călin Popescu Tăriceanu şi combustibilul necesar funcţionării acesteia din partea lui Dinu Patriciu, patronul Rompetrol.

Pro TV este unul dintre principalii investitori în programul „Fiecare copil în şcoală".

Atmosfera la eveniment a amintit de anii 1920, cu muzică de jazz şi rochii atractive, o sală de dineu aranjată cu rafinament şi un meniu Waldorf Astoria format din: antreu constând în piept de pui „a la rose” cu salată Waldorf şi sos cu ţelină şi măsline, un fel principal constând în peşte cu sparanghel prăjit şi cartofi „hollandaise” şi un desert cu prăjituri asortate.

Petrecerea a fost structurată în trei etape: o recepţie cu licitaţie fără strigare, dineu şi licitaţia cu strigare şi un after-party la care a cântat şi Loredana.

Biletele la eveniment au avut preţuri pornind de la 325 de euro pentru o singură persoană la 25.000 de euro sau mai mult pentru două mese a câte zece persoane.

( Cristina Blănaru, cristina.blanaru@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici