Şedinţă cu scântei şi cu final contradictoriu la PDL Constanţa

Şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţeană (CCJ) a PDL Constanţa a debutat cu scântei, sâmbătă, la 7.30, când reprezentanţii celor două tabere din filială au încercat să-şi împiedice intrarea în clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor, unde era programată întâlnirea.

15 afișări
Imaginea articolului Şedinţă cu scântei şi cu final contradictoriu la PDL Constanţa

Şedinţă cu scântei şi cu final contradictoriu la PDL Constanţa (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Totuşi, după o repriză de îmbrânceli, toţi combatanţii au reuşit să intre în incintă.

Preşedintele PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias a declarat că dimineaţă, când a venit la Casa de Cultură, i s-a spus că sala este închiriată pentru o chestiune personală şi nu i s-a permis accesul.

"Am avut o firmă de pază angajată, care să ne ajute la accesul membrilor de partid în sală. Am avut surpriza să constatăm că dimineaţă, când am venit noi, existau câţiva colegi care şi-au petrecut noaptea prin sală şi aveau o firmă de pază angajată, care ne-a refuzat accesul. Nu ne aşteptam să fie oameni în papuci de casă, care să ne spună că sala este închiriată pentru o chestiune personală", a declarat Banias.

De cealaltă parte, deputatul Maria Stavrositu a contestat calitatea de membri de partid pentru oamenii din tabăra lui Mircea Banias, spunând că aceştia sunt angajaţi la mai multe firme din port şi au venit la şedinţă fiind ameninţaţi cu pierderea locurilor de muncă.

Banias a catalogat ca nefondate aceste informaţii şi a acuzat-o pe Stavrositu că astfel îi jigneşte pe colegii săi de partid, care au fost în sală.

Şedinţa a continuat cu alte incidente.

Mircea Banias a constatat că nu are un microfon la care să vorbescă sălii şi a acuzat cealaltă tabără că l-a ascuns. În cele din urmă, după aproximativ zece minute, în care Banias a încercat să se facă totuşi auzit, i-a fost adus un microfon. "Acesta este comportament acelora care au organizat alegerile nestatutare la municipiu. Vor să distrugă partidul", a spus Banias.

În timpul discursului său, s-au auzit câteva strigăte "Jos Banias!".

La un moment dat, Laurenţiu Mironescu, prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PDL Constanţa, după alegerile contestate de acum câteva săptămâni, a încercat să vorbească la un alt microfon în acelaşi timp cu Banias, dar marea majoritate a sălii a început să strige "Hoţii, hoţii !", să fluiere şi să să-l împiedice pe Mironescu să vorbească. În cele din urmă, Mironescu a renunţat să mai ţină un discurs.

În plus, a existat o dispută şi între Mircea Banias şi Maria Stavrositu, atunci când deputatul a încercat să vorbească fără a primi cuvântul, iar liderul organizaţiei judeţene i-a replicat: "Vorbiţi când vă spun eu, nu când vreţi dumneavoastră".

Mai mulţi membri PDL, aflaţi în partid încă de la înfiinţare au recunoscut că niciodată nu au mai văzut ceva de felul şedinţei Consiliului de Coordonare Judeţean.

Momentele tensionate însă nu s-au sfârşit: un reprezentant din tabăra lui Mircea Banias a rupt convocatorul celeilalte tabere, iar un alt susţinător al acestuia a stropit-o cu apă pe Maria Stavrositu.

"Este clar că trebuie găsită o altă soluţie la cum s-a comportat o bună parte din partid. Un membru al Biroului Permanent Judeţean ia convocatorul, îl rupe, trage scaunul de sub secretarul general al partidului, iar un alt membru al Biroului Permanent Judeţean udă cu apă un alt membru BPJ, nu se poate să mai funcţionăm în această formulă", a declarat Maria Stavrositu.

Mircea Banias susţine, în schimb, că s-a ajuns la scandalul din CCJ pentru că unii membri din PDL nu ştiu să piardă: "Aş vrea să comentez mai puţin atitudinea lor şi felul cum s-au comportat, sunt oameni care nu ştiu să piardă. Aţi fost pe parcursul ntâlnirii în sală şi aţi văzut modul în care s-a manifestat sala şi modul în care s-a votat şi majoritatea covârşitoare, care s-a exprimat aşa cum am cerut să o facă, adică statutar, asupra punctului de pe ordinea de zi avut în convocator. Regret că au avut loc asemenea incidente, este descalificant pentru unii din colegii mei că nu ştiu să piardă".

El a precizat că nu a primit reproşuri de la conducerea centrală a partidului faţă de situaţia întregistrată sâmbătă la Constanţa, pentru că anticipase atmosfera. "Nu am primit reproşuri de la centru, eu i-am avertizat pe colegii mei din Biroul Permanent Naţional că, probabil, vor avea loc incidente dacă se convoacă CCJ", a spus senatorul Banias.

Dincolo de conflict, atât Mircea Banias cât şi Maria Stavrositu au menţionat că au sprijinul Elenei Udrea, coordonatorul filialei judeţene PDL Constanţa. "Am vorbit cu doamna Udrea în această dimineaţă, mi-a spus că s-a ajuns prea departe, că l-a salvat de prea multe ori (Mircea Banias - n.r.), mai departe nu mai putem merge aşa", a declarat Stavrositu.

"Am vorbit de două ori cu doamna Udrea în această dimineaţă, m-a rugat să încerc să păstrez calmul şi să avem o şedinţă liniştită. Dânsa este plecată din ţară şi am să o informez de rezultatul votului de astăzi. Elena Udrea trebuie să vegheze la respectarea statutului, în calitate de coordonator al organizaţiei de la Constanţa", a spus, la rândul său, Banias.

Finalul şedinţei a fost însă lipsit de încordare, probabil şi pentru faptul că majoritatea membrilor părăsiseră sala în momentul când au fost anunţate cele două rezultate contradictorii ale votului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici