Dr. Alexandru Rafila, despre decizia lui Florin Cîţu de a-şi depune mandatul: „Nu e criza coronavirusului”

Dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, a comentat declaraţiile lui Florin Cîţu care a spus că şi-a depus mandatul şi având în vedere actuala situaţie din România.

1303 afișări

„Nu e criza coronavirusului, noi nu avem o criză a coronavirusului. Avem o criză a neîncrederii în instituţiile publice. Trebuie să creştem acolo încrederea. Cred că semnalul pe care ar trebui să îl dea clasa politică e de siguranţă în decizie.

Decizia trebuie fundamentată pe recomandările pe care le fac profesioniştii şi nu trebuie politizată în sensul de a câştiga capital electoral această problemă de sănătate publică”, a declarat şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti în cadrul emisiunii Marius Tucă Show.

„Cu responsabilitate, transparenţă şi profesionalism am luat această decizie. Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluţia situaţiei prin care trece România astăzi. Rămân la finanţe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook, după ce şi-a depus mandatul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici