Dr. Cătălin Apostolescu, EXCLUSIV la Marius Tucă Show: „În ritmul cu peste 1.000 pe zi, nu e greu să ajungem la 200.000 de cazuri până la final de an”

  • Dr. Cătălin Apostolescu susţine că, în această ultimă perioadă, pacientul-tip, mult mai vulnerabil în faţa virusului, este bărbatul de 30-35 de ani, supraponderal şi cu chelie.
  • Dr. C. Apostolescu: „M-a surprins reacţia societăţii, care după ce două luni a lipit curcubee în geam, s-a întors împotriva noastră”
  • Invitatul lui Marius Tucă îţi explică faptul că lupta împotriva epidemiei este o luptă de comunitate, nu poate fi lăsată doar în spinarea medicilor”
2305 afișări
Imaginea articolului Dr. Cătălin Apostolescu, EXCLUSIV la Marius Tucă Show: „În ritmul cu peste 1.000 pe zi, nu e greu să ajungem la 200.000 de cazuri până la final de an”

Invitat în emisiunea „Marius Tucă Show” de luni, Cătălin Apostolescu – medic primar boli infecţioase şi purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş – face o radiografie a lunilor de epidemie.

Acesta îţi explică la ce număr de cazuri de persoane infectate am putea ajunge până la sfârşitul anului. Totodată, medicul Apostolescu îţi oferă câteva date ale pacientului-tip, predispus de a fi mult mai vulnerabil în faţa virusului.

„Dacă în martie-aprilie spuneam să ţinem bătrânii de o parte, datele arătau că mortalitatea în rândul lor este de 80%. A scăzut vârsta. Acum, pacientul tip este bărbatul de 30-35 de ani, supraponderal şi cu chelie. Virusul îşi caută o gazdă unde să se simtă cel mai bine. În ritmul cu peste 1.000 pe zi, nu e greu sa ajungem la 200.000 de cazuri până la final de an. M-a surprins reacţia societăţii, care după ce două luni a lipit curcubee în geam, s-a întors împotriva noastră”, susţine invitatul lui Marius Tucă.

Doctorul Apostolescu îţi mai explică şi faptul că sistemul medical va plesni şi că nu poate fi întins la maximum. „Lupta împotriva epidemiei este o luptă de comunitate, nu poate fi lăsată doar în spinarea medicilor.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici