Ion Cristoiu, exclusiv la „Marius Tucă Show”. E ca la Timişoara în 1989. Armata va avea puterea să te legitimeze. Practic, ei au transformat starea de urgenţă în stare de asediu

Ediţie specială „Marius Tucă Show”, marţi, 14 aprilie, de la ora 19.00. Invitat va fi analistul politic Ion Cristoiu.

4659 afișări

Ion Cristoiu: Avem de a face cu o adâncire a stării de urgenţă. Este o prăpastie între cele două decrete. Decretul de astăzi adaugă 40 de articole, toate pentru mărirea numărului de măsuri. Introducerea la starea de urgenţă are o noutate legată de lucruri care fac referire la limitarea drepturilor omului. Pentru prima dată în istoria postdecembristă, armata devine poliţie.

Armata primeşte drepturi pe care nu le-a avut până acum. În articolul 7 scrie - personalul militar care participă la menţinerea ordinii este abilitată să legitimeze şi să verifice motivul deplasării.

Armata poate îndruma traficul, a devenit poliţie rutieră. E ca la Timisoara în 89, armata are dreptul sa intervină. Armata va avea puterea să te legitimeze. 

Marius Tucă: Se tem că vor iesi oamenii pe străzi? De ce au dat această completare? În contextul unei posibile ameninţări a democratiei au dat aceste amendamente care nu îşi au rostul?

Ion Cristoiu: Preşedenţia a emis aceste articole care sunt menite să prevină niste pericole  - acestea sunt pretenţii emise de SRI. Practic, ei au transformat starea de urgenţă în stare de asediu.

Singura instituţie care poate să pună la îndoială democraţia constituţională este armata. 

Marius Tucă: Ce se va întâmpla cu acest decret în Parlament?

Ion Cristoiu: Partidelor le-a fost întinsă o capcană cu acest decret. PSD-ul va vota.

Marius Tucă: În România nu s-a întâmplat nimic apocaliptic. De ce acest decret?

Ion Cristoiu: Eu cred ca cei de la PNL vor să amâne alegerile.

Marius Tucă: În timp ce pe toată planeta se relaxează măsurile, în România este pe dos.

Ion Cristoiu:  Toate măsurile sunt mult mai dure decât acum o lună în materie de restrângere a drepturilor individuale. Dar lumea nu va crede, când va vedea ce se întâmplă în restul lumii. Lumea va ieşi în stradă. 

Tot acest decret este un decret electoral, o răfuială cu PSD. Se creează o atmosferă apocaliptică, iar dacă PSD nu va vota, va fi considerat un gest criminal. 

Pe Iohannis nu îl interesează dacă se votează sau nu. Important este să pice prost PSD-ul.

În decret, nici măcar nu ni se spune când se va termina. 

Marius Tucă: Decretul acesta îl va costa pe Klaus Iohannis. Pentru că omului trebuie să i se spună când se deschide România. Oamenii nu pot rămâne fără nicio perspectivă. Lucrurile prevăzute în decret se vor găsi aplicate cu subiect şi predicat în ordonanţele medicale. 

PSD şi UDMR au anunţat că votează. Ponta şi Tăriceanu se opun. 

Ion Cristoiu: Ce e prevăzut în decret nu se mai poate modifica prin ordonanţa militară. Doar prin abrogarea decretului se mai pot face măsuri de relaxare.

Marius Tucă: Deci să stăm liniştiţi încă o lună?

Ion Cristoiu: Da. este interesant că într-o ordonanţă de urgenţă este prevăzut că aceia care vin din străinătate în interes de siguranţă naţională nu stau în carantină. 

Marius Tucă: Cine sunt aceştia? 

Ion Cristoiu: Pai, spionii. Deci ei vor arăta legitimaţia şi nu vor fi controlaţi.  




 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici