Ion Cristoiu, la „Marius Tucă Show": Traian Băsescu a avut 5 adeverinţe că nu a fost colaborator. De ce atunci i-ai dat că nu a fost şi acum că a fost

  • Înainte de a fi declarat colaborator al Securităţii, Traian Băsescu a avut 5 adeverinţe că nu a avut această calitate, a spus Ion Cristoiu în cadrul „Marius Tucă Show”
  • Acesta a mai declarat că a fost urmărit de Securitate
  • Referindu-se la perioada de pandemie, Cristoiu a spus că românii nu au învăţat nimic din cele trei luni care au trecut
3367 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, la „Marius Tucă Show": Traian Băsescu a avut 5 adeverinţe că nu a fost colaborator. De ce atunci i-ai dat că nu a fost şi acum că a fost

ORA 20.30: Ion Cristoiu, Exclusiv,

Marius Tucă: V-aţi dat doctoratul?
 
Ion Cristoiu: Am fost înscris la doctorat, dar am abandonat după un an pentru că profesorul îndrumător îmi spunea "Când facem cheful?". Nu aş da niciodată doctoratul. De regulă, doctoratele nu sunt contribuţii originale. Codruţa Kovesi era interesant dacă îşi dădea doctoratul cu statistica violurilor. Ele nu sunt plagiate de autor. Ca să plagiezi ceva, trebuie să studiezi.
 

 
 
Marius Tucă:  Sunt uimit de dumneavoastră. Stau noaptea şi mă uit la jurnalele dumneavoastră.
 
Ion Cristoiu: Unii mi-au spus că sunt şi un bun actor de comedie. Cu această emisiune am 14.000 de abonaţi. Poate sa fie o revoluţie. Fentez televiziunile de ştiri. O problemă importantă este că sunt politicieni care nu pot să intre live din punct de vedere tehnic. Fiecare politician să îşi cumpere o cameră, se aşează în faţa camerei şi trimite filmarea.
 
Marius Tucă: Nu vă ştiam atât de adaptat în ceea ce priveşte tehnologia. Câte device-uri aveţi?
 
Ion Cristoiu: Numai laptopuri am 5. Cumpăr ultima generaţie. Tabletele o să dispară. Marea problemă a telefoanelor mobile este că ele trebuie folosite la tot, să facă poze, să filmeze. Pentru mine, capitalism înseamnă bătălia pe telefoane. Înainte de 89 eu vedeam capitalismul ca bătălia între firme să îţi rezolve cât mai multe necesităţi.
 
Marius Tucă: Până acum câţiva ani aveam un telefon Nokia. În '89 mi-a luat mama de la fabrică o excursie la Costineşti şi în Bulgaria. Pentru mine a fost prima chestie legată de Occident.
 
Ion Cristoiu: La autofilmare contează foarte mult camera. Laptopurile au camera slabă. 
 
Marius Tucă: Trebuie să facem o emisiune legată de fake news.
 
Ion Cristoiu: Fake news nu este ştire falsa, este făcătura dinadins, dar şi rostogolirea ei. 

Cunosc foarte bine maşinăria planetară. Avem afro-americanul acela care era un infractor. Nu spun că trebuia să îl omoare. L-au făcut erou, dar după o lună, două nu o să mai fie.
 
Domnul Tudorel Toader a cerut să fie scos din Comisia de la Veneţia şi nu l-au scos. E un om de carte, dar avea şi un stil enervant. Preşedintele României anunţă în declaraţia de avere că soţia sa a moştenit o casă. Asta era o ştire care trebuia să fie de o pagină. În America a fi fost descusut. A fost astăzi conferinţă de presă şi nu l-a întrebat nimeni. Nu era o întrebare incomoda.
 
Marius Tucă: Nu mai e presa nimic din ce a fost
 
Ion Cristoiu: M-au amuzat întrebările tendenţioase legate de PSD. 
 
Marius Tucă: Foarte mulţi dintre aceşti reporteri au făcut parte din divizia presă. Am cautat, nu există nici cea mai mică dovadă că aţi colaborat cu Securitatea.
 
Ion Cristoiu: Ca redactor al suplimentului venea o tanti de la Securitate cu diferite probleme. Când se ducea acolo, mă treceau drept sursă. Am avut noroc. Puteau să mă prindă cand eram elev. Aveam telefonul sub urmărire.
 
Marius Tucă: V-aţi studiat dosarul de urmărire?
 
Ion Cristoiu:  Nu am avut dosar de urmărire. Obiecţia mea fundamentală la cercetare a fost urmatoarea: domnul Hodor a găsit o listă de oameni cărora să li se adreseze. Domnul Aurel Pop era specialist în anti-ungurism. Dacă ai găsit hârtia aia nu o publici, faci un studiu.
 
Marius Tucă: Chestia cea mai ieftină era să spuna că Ion Cristoiu a colaborat cu Securitatea. Nu aţi ascuns nimic. 
 
Ion Cristoiu:  De 30 de ani tot încearcă să mă găsească. Corupt nu sunt. Ghinionul meu istoric este ca eu mă leg de preşedinţi. Traian Băsescu a avut 5 adeverinţe că nu a fost. De 10 ani suntem încredinţaţi de către comisiile SRI că a fost predat totul. Un domn Traian Băsescu a câştigat două alegeri. De ce atunci i-ai dat că nu a fost şi acum că a fost.
 
Marius Tucă: Faceţi un interviu cu Marius Oprea
 
Ion Cristoiu: În cazul lui Isărescu trebuia să se sesizeze comisia. CNSAS spune că el acum a primit.
 
Marius Tucă: Valentin Stan spune că era dublă lovitură când au dat dosarul lui Băsescu. Ar exista şi hârtii legate de Iohannis.
 
Ion Cristoiu: Câta vreme Traian Băsescu obtine 5 adeverinţe pe baza cărora a putut să candideze... Cine să facă o anchetă, Ciolacu? În cazul lui Isărescu, ştirea a apărut înainte să ajungă la tribunal.

Marius Tucă: PSD, prin Ciolacu, este parcarea din faţa Securităţii. Helving îi spune că o sa fie 4 ani în opoziţie. 
 
Ion Cristoiu: Pe mine mă surprinde presa. Eu nu am luat niciun ban. Guvernul nu are nicio vină. Guvernul e şoferul de pe tir şi fata de pe şosea este presa. Eu sunt la concurenţă cu Evenimentul. Eu fac un site pe care il plătesc din pensia mea, nu pensie speciala.
 
Marius Tucă: E dat în urmărire generală Daniel Dragomir.
 
Ion Cristoiu: Bine au făcut. Aţi verificat la Marcel Balş că nu e bolnav de covid? Are penumonie. 
 
Marius Tucă: Nu are cum să fie internat la Matei Balş dacă are penumonie, Matei Balş e spital de covid.

Este adevarat ca Marcel Pavel are covid?
 
Doctorul Adrian Marinescu (prin telefon): Testul care a fost repetat la noi era în lucru. Trebuie să verificăm dacă testul este pozitiv sau nu. Eu sper să nu vorbim de relansarea pandemiei. Există curba care arată că această creştere este după perioada de 15 mai. Când ne uităm la numărul de îmbolnaviri ne interesează indicele de pozivitate. Acest indice este mare, între 3-5%. Celelalte ţări stau mai bine. Noi respectăm cât mai puţin măsurile.
 
Marius Tucă: Cum vedeţi schimbarea lumii după pandemie?
 
Ion Cristoiu: Nu mai e nicio schimbare. Oamenii nu au învăţat nimic după experienţa pandemiei.
 
Marius Tucă: Spunea profesorul Miclea că 80% dintre români au acceptat să li se încalce drepturile. De ce?
 
Ion Cristoiu: Pentru că panica a fost foarte mare, iar libertatea este o nevoie de mâna a 14-a faţă de ideea de a trăi. Eu pariez ca este o făcătura de PR în cazul lui Pavel, ca să îl sprijine pe Iohannis in pandemie. Dă bine la popor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici