Video INTERVIUL integral. Marius Tucă Show. Tudorel Butoi, despre cazul Caracal: Sub nicio formă nu aş face lui Dincă testul poligraf. Persoanele în vârstă nu sunt recomandate

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a afirmat miercuri, la emisiunea Marius Tucă Show, că Gheorghe Dincă nu este obligat să facă testul poligraf, care nu e recunoscut ca probă în instanţă şi ale cărui rezultate ar fi oricum viciate din cauza vârstei criminalului de la Caracal.

16591 afișări

Dincă este un criminal în serie, violator în serie şi pe fondul acesta a avut cele două accidente, Luiza şi Alexandra

Tudorel Butoi: Da. În ce priveşte întrebare asta pe care o pui este o întrebare bună, cred că şi analiza comportamentală care e în curs de desfăşurare o să aducă lămuriri vis a vis de cum s-a născut, cum s-a creat, ce antecedente sunt etc., dar din punctul meu de vedere o bizarerie acest Dincă, Dincă este un criminal în serie, violator în serie şi pe fondul acesta a avut cele două accidente, Luiza şi Alexandra, dar el este un prădător domnul Marius Tucă, este un criminal în serie prădător de tip animalic care îşi aduce victimele la vizuină să le aibă sub control cum face vulpea, ursul şi toţi ceilalţi care îşi aduc, câinele şi îşi îngroapă hrana în apropriere, de aceea e singurul caz în care găsim criminalitate în serie cu victimele în acelaşi habitat cu făptuitorul că altfel au mai fost taximetrişti care au comis, dar pe una au lăsat-o în Ilfov, pe alta la Pantelimon, deci le abandonează. Nu…

Marius Tucă: La Jilava.

Tudorel Butoi: Exact, omul le aduce în zona lui să aibă controlul pe ele, deci dincolo de semnătura fetiş pe care o întâlnim  noi în analizele comportamentale când el opreşte un ruj, opreşte un papuc, opreşte un lănţişor ca să satisfacă dominaţia asupra victimei, aici le aduce cu totul. Şi are foarte mare grijă să şteargă urmele, incinerează, rămân doar sechelele, aşchiile osoase şi celelalte în care se caută acum profilul genetic şi cu mare grijă iată tencuieşte pereţii unde au curs stropii de sânge din loviturile pe care le-au primit bietele  victime. Deci munceşte foarte mult la treaba aceasta numai că şi criminalistica are riposta ei şi…

Marius Tucă: Prădător sexual cu violenţă pentru că…

Printre oasele alea, am numărat eu 42 de nasturi de blugi, scoşi din cenuşă. 42 de nasturi număraţi de mine după fotografii

Tudorel Butoi: Sigur că da, prădător sexual cu violenţă raptusul acesta şi prada o punem doar în ideea aceasta unei reminiscenţe de protecţie pe care o are din zona animalului din care ne tragem, nu? „Deci trebuie să fiu foarte asigurat asupra lor”. Acum vă dau dumneavoastră în premierea premierelor, printre oasele alea şi aşa mai departe am numărat eu 42 de nasturi de blugi, nasturele de blug are specificitatea lui, să vedem ale cui sunt…

Marius Tucă: 42 ?

Tudorel Butoi: 42 de nasturi număraţi de mine după fotografii.

Marius Tucă: Asta e într-adevăr nu ştiam, m-aţi surprins.

Tudorel Butoi: Nimeni nu ştia, v-am dat-o eu.

Marius Tucă: 42…

Tudorel Butoi: 42 de nasturi de blugi scoşi din cenuşă. Şi cum vedem că are modul de operare de a introduce victima îmbrăcată cu totul, nasturii ăia au şi ei calitatea de a nu se topi.

Marius Tucă: Da, incredibil ce spuneţi, e chiar o dezvăluire despre care nu a vorbit nimeni. Dar pentru că noi doi suntem oameni raţionali şi logici şi am discutat despre cazuri în general dar şi despre asta, eu ca jurnalist că nu am alte calitate am două întrebări care m-au, chiar m-au măcinat aş spune, la început, pentru că ceea ce s-a întâmplat la Caracal înainte de orice este o tragedie naţională, de ce? Pentru că acel copil a sunat, pentru că am văzut un şir întreg de incompetenţe criminale, am spus că şi ei şi cei care ar fi putut să o salveze pe Alexandra cel puţin  sunt la rândul lor criminali în serie şi nu îmi e teamă să spun, să afirm acest lucru, cum dintr-o dată Dincă la 66 de ani începe să violeze şi să ucidă? Nu pot să cred asta.

Tudorel Butoi: E marea întrebare pe care şi-o pun toţi, vom vedea, de asemenea, ce poate să ne ofere analiza comportamentală, care este în derulare pentru că analiza comportamentală poate să facă deducţii interesante pentru trecut şi aici avem multe de discutat. Analiza comportamentală este contemplativ deductivă defensivă, deci ţine mai mult de componenta criminologică asupra criminalităţii în sensul de a ne explica etiologic cauza a ce se întâmplă cum evoluează, de exemplu care e structura temperamentală a omului respectiv şi caracterială, care este amprenta din câmpul faptelor nenumărate pe care le fac şi asupra cărora profilul de personalitate se calchiază însă noi jucăm în altă ligă, alt meci avem acum. Dacă a fost singur, nici o analiză comportamentală de pe Pământ nu va da răspuns la această întrebare, dacă mai sunt şi alte victime, de asemenea…

Marius Tucă: Asta era a doua întrebare.

Tudorel Butoi: A doua întrebare şi dacă a fost … deci repet dacă a fost singur la faptă, dacă mai are şi alte fapte produse în antecedente, de ce? Că are 66 de ani cum bine ziceţi. Aceasta înseamnă după toate regulile biologiei şi fiziologiei o parte de apus a forţei instinctuale, dar ce ai făcut tu când ai avut 55 de ani, 45 de ani, în adolescenţa şi tinereţea ta? Că dacă dicteul bio-instinctual este…

Marius Tucă: Cu alte cuvinte nu se poate naşte un monstru ca acesta la 66 de ani.

Tudorel Butoi: Dintr-odată.

Marius Tucă: Dintr-odată.

Victimele care au mai scăpat de la moarte, ne-au povestit cum se manifestă aceşti indivizi, cuvântul este dezlănţuiţi, aşa cum se dezlănţuie un animal de pradă asupra prăzii

Tudorel Butoi: Ca dovadă că noi am anticipat împreună că e criminal în serie încă din debutul afacerii şi iată că suntem confirmaţi, încă una, două, trei, patru care au scăpat datorită bunului Dumnezeu au izbutit să fie docile şi să se conformeze, dar câte palme au luat şi pumni în cap după cum face acest bio-instinctual dezlănţuit de au stropit pereţii aceia? E o altă poveste. Deci e posibil să aibă şi alte fapte.

Marius Tucă: Să înţelegem că un criminal ca el, un prădător sexual cum spuneaţi, ucide numai când e vorba de nesupunere?

Tudorel Butoi: Exact şi victimele care au mai scăpat, din experienţa noastră, de la moarte, ne-au povestit cum se manifestă aceşti indivizi, cuvântul este dezlănţuiţi, aşa cum se dezlănţuie un animal de pradă asupra prăzii, sigur că da. E în această situaţie câmpul de conştiinţă se îngustează şi…

Marius Tucă: Sau dispare cu totul.

Tudorel Butoi: Sau dispare cu totul şi atunci obstacolul care trebuie înlăturat este femeia. Odată cu satisfacerea şi a bio-instinctualităţii sexuale de tip hedonist. Aici ne aflăm Marius în zona plăcerilor hedonice ale instinctualităţii neşlefuite de instrucţie, neşlefuite de educaţie, neîngrijite de Dumnezeu, bio-instinctualitatea care are rolul acesta de a ne modela şi atunci ea intervine exploziv. Femeile povestesc despre înfăţişarea lor îngrozitoare, hidoasă, despre mimica dacă tot vorbim de limbajul acesta gesticular, apt să le îngrozească şi…

Marius Tucă: Domn profesor dar totuşi noi înainte de orice suntem şi noi oameni, eu nu am văzut casa aia niciodată cu toate că am trecut pe acolo de zeci de sute de ori, dar domnule cei de acolo văzând casa asta nu şi-au pus nici o întrebare legată de casa asta, de omul, de personajul acesta de ce se întâmplă acolo? Iertaţi-mă.

Tudor Butoi: Da aşa este…

Marius Tucă: Nu mai vorbesc coroborată imaginea  casei cu imaginea lui.

Tudorel Butoi: Casa aceasta îmi aduce aminte de romanele copilăriei noastre în zona englezească cu Dickens cu asta,  cu acoperişuri mai multe ape, sinistră din punct de vedere al faptului…

Marius Tucă: O casă a groazei.

Tudorel Butoi: Da, foarte bine, o casă a groazei.

Marius Tucă: Casa ororilor e la fel de bine zis.

Tudorel Butoi: Da, este şi o casă ca asta mai există în criminologia în Lancaster în Anglia un cuplu de data aceasta criminal fixat pe pedofilie şi pedofili au umplut tot aşa o grădină de cadavre. Deci ei au folosit îngroparea, da foarte interesant, o lună şi ceva au tot găsit, au tot scos, au tot… peste 25-30 de cadavre. Omul nostru este mai grijuliu…

Marius Tucă: Şi omorau copiii pe care îi violau?

Tudorel Butoi: Da, exact, îi omorau şi îi îngropau.

Marius Tucă: În ce an se întâmpla asta?

Tudorel Butoi: Păi nu ştiu.

Marius Tucă: Adică în secolul acesta?

Tudorel Butoi: În secolul acesta ta.

Marius Tucă: În secolul 20? Mă rog că nu ştiu dacă 21…

Tudorel Butoi: De asta s-a numit casa ororilor, acum ceva vreo 10-15 ani.

Marius Tucă: Şi în Austria mai era cazul acela cu fiica sechestrată şi violată, copii şi aşa mai departe.

Tudorel Butoi: Toate acestea sunt lucruri interesante pentru analiza comportamentală pentru că fiecăruia îi dă un loc într-o panoplie şi per global acesta este omul atunci când bio-instinctual se dezlănţuie.

Marius Tucă: Bun, şi cealaltă întrebare este de numărul victimelor pentru că noi nu ne putem hazarda să spunem că sunt mai mule decât ne arată probele. Probele vorbesc în momentul acesta despre două crime, da?

Tudorel Butoi: Da, corect.

Marius Tucă: În mod foarte clar, dar totuşi putem…

Tudorel Butoi: Dar vrei să zăbovim puţin asupra acestui subiect, de ce? Pentru că văd că se caută certificate de moştenitori, de deces, etc. Domnule când vorbeşte codul despre omor el zice „uciderea unei persoane” şi ca să demonstrezi uciderea unei persoane în unele situaţii am şi posibilitatea de a oferi cadavrul cu autopsia, cu toate celelalte şi am şi situaţii în care nu găsesc din cadavru absolut nimic.

Marius Tucă: Cazul Cioacă.

Prima probă de necontestat este discuţia dintre Alexandra şi 112

Tudorel Butoi: Cazul Cioacă.

Marius Tucă: Au fost găsite nişte haine, mă rog, aruncate într-o râpă dar mă rog din cadavru nu a fost găsit nimic în timp ce în cazul acesta, rezultatele ADN pe …

Tudorel Butoi: Hai să luăm probele: prima probă de necontestat este discuţia dintre Alexandra şi 112. Mai departe, zic unii, fata zice la un moment dat „îmi e frică, se aud paşi, vine, vine, vine” şi zic unii specialişti prieteni de ai noştri „nu se ştie cine a venit, nu a venit Dincă”, a venit altcineva, a venit chiar el…

Marius Tucă: Serios, astea sunt prostii, normal că a venit el.

Tudorel Butoi: Sunt enormităţi, de ce? Pentru că avem cheie probatorie: timpul şi ce spune el, când am venit cu telefonul am găsit-o şi din cauza aia am ucis-o, sigur că da, s-a coroborat şi cu profilul genetic al Alexandrei. La Luiza avem de asemenea declaraţia lui ce s-a întâmplat, cum a luat-o şi aşa mai departe şi profilul genetic găsit în petele de sânge pentru că spune, ea s-a împotrivit, Luiza, şi am bătut-o, el le bătea până le leşina şi pe urmă le învia cu apă.

Marius Tucă: Şi eu cred că vor mai fi şi alte probe acolo la faţa locului legate de Luiza cel puţin.

Tudorel Butoi: Da, legate, de asta ei mai au de lucrat pe materialul acesta, clientului, că e vorba de sechelele criminalului. Ce se întâmplă? Noi criminaliştii tragem însă următoare concluzie, repetitivitatea modul de operare, modalitatea de a scăpa de cadavre, păi asta este o amprentă psihocomportamentală şi ea are mari şanse să se repete şi la Luiza şi la Alexandra…

Marius Tucă: Asta voiam să vă întreb, credeţi că mai există, dumneavoastră totuşi făcându-i un profil, profilul făcut de un specialist asta am crezut şi eu, credeţi că mai sunt şi alte crime?

Tudorel Butoi: Posibil, îţi dai seama că noi doi nu putem să ne lansăm în prostii. Ce este posibil, este posibil pentru că are deocamdată încă vreo 4 pe care le-a violat şi le-a bătut şi care, datorită unor oportunităţi dinamice în câmpul faptei, nu le-a omorât, femeile sunt şi vorbesc.  Nu putem exclude din nou un accident care să se fi lăsat cu moarte, dar nu putem să îl probăm, nu putem să vorbim aiurea…

Marius Tucă: Bineînţeles, ne vom întoarce după aceea la tot acest şir de fake news-uri de o lună şi ceva nesfârşit practic, pentru că ele sunt şi astăzi, ne întoarcem la ele. Până atunci haideţi să vorbim de această chestiune a testului poligraf, de această supunere al criminalului Gheorghe Dincă la testul  poligraf. Aici cum să zic, ar trebui, când vine vorba despre asta, să vorbiţi dumneavoastră şi ceilalţi să tacă.

Tudorel Butoi: Păi s-a întâmplat o perioadă destul de lungă, 30 de ani, a trecut repede, sunt alte puncte de vedere.

Marius Tucă: Spuneţi-mi ce se întâmplă cu asta şi explicaţi-ne pe înţelesul nostru.

Tudorel Butoi: Mai ales dorinţa asta a noastră de a şti dacă ceea ce vorbim corespunde şi cu interiorul conştiinţei noastre, apropo de duplicitate, a fost foarte veche, veche de când e istoria oamenilor şi de când s-a ferit omul prin minciuni, convenţionale mai mult sau mai puţin plauzibile şi atunci dorinţa asta a existat, nu vreau să fac o incursiune în istorie că nu… facem acum în octombrie când începem cursurile universitare. Cert e că l-am introdus şi noi prin anii 1977, întâmplarea doar a făcut să mă ocup de această poveste să mă instruiesc şi eu afară cu specialişti americani, sârbi în special, ce minunate locuri şi vremuri deoarece sârbii au fost monitorizaţi de americani de FBI în detecţia comportamentelor simulate şi au făcut laboratoare la Rijeka la Split, Zagreb, Belgrad unde eu am zăbovit mult cu Zvonimir Rosso şi alţi specialişti extraordinari şi după modelul lor am făcut eu pe o perioadă de 8 ani de zile înfiinţarea laboratoarelor inter-judeţene, selecţionarea psihologilor şi conducerea acestei activităţi cu mână de fier. Asta înseamnă disciplină, deontologie, şi pătrundere în carte şi în ştiinţă şi în metoda lui Jhon Reid şi Fred Inbau două volume uriaşe din virgulele căruia nu te poţi abate. Pe parcurs sigur m-am retras, au venit alţi specialişti foarte buni, eu am mare încredere în ei, dar şi s-au scăpat caii prin trifoi dacă ţineţi dumneavoastră minte expresia noastră de la ţară. Au scăpat caii în trifoi cu unele exagerări, cu unele neadevăruri şi din păcate cu neştiinţă de carte.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici