Video „Marius Tucă Show” | Ion Cristoiu despre ce fac politicienii: Domnul Klaus Iohannis si-a facut test de coronavirus? Să nu mai plătim subvenţia pentru partide ca să le facem să revină în viaţa politică

Zilnic, începând cu ora 18.00, MEDIAFAX. RO transmite LIVE gândurile, preocupările, opiniile, dar şi comentariile a două personalităţi ale presei româneşti: ION CRISTOIU şi MARIUS TUCĂ.

4805 afișări

Temele dezbătute în emisiunea Marius Tucă Show de duminică, 22 martie. Ideile exprimate de Ion Cristoiu:

PSD-ul in frunte cu d-l Ciolacu mai exista? Nu, ei existau dimineata. Au intrat cu totii in mormânt. Să le punem o cruce. Dar nu mai putem. In online. Ei nu mai fac opozitie. Oamenii astia ne iau peste picior? In perioada de fata Opozitia are drept misiune sa stea de veghe. Opozitia are datoria sa stea pe pozitie, sa se intrebe de ce o firma de apartament achizitioneaza masti din Coreea. D-l Costache n-are alta treaba in afara sa o dea afara pe managera de la Spitalul Univeristar?. A venit vremea filmelor CIE, ei oricum stapaneau SRI si SIE, domeniul asta medical. Vela a citit un text ca sa ne impresioneze si baietii destepti fac afaceri.

Sa nu mai platim taxele pentru partide ca sa ii facem sa revina in viata politica. In numele coronavirusului dau afara pe cine vor ei cei de la putere. Au anuntat oficial. Dimineata si-au facut testamentul si au zis ca nu se vor mai ocupa de acum. D-l Ciolacu poate sa declare ciuma rosie moarta si ingropata pentru ca Orban n-a dat nicio masura economica sa ajute poporul.

Tucă: Orban nu a dat nicio lege sa apere afacerile din Romania, si tu PSD nu mai existi? Tu care erai stanga in Romania?

Cristoiu: Nu numai ca nu mai scriu pe Facebook, probabil ca nu mai are cine sa le scrie, dar normal era sa dea un comunicat cand s-a dat starea de urgenta. PSD ar trebui sa zica ca da noi vom veghea sa nu se faca abuzuri. Am trait multe vremuri, inculsiv caderea lui Ceausescu. Domnul Klaus Iohanis si-a facut test coronavirus? Unde este? a. La Cotroceni? b. E acasa la Sibiu? Dacă vrea sa ajunga la Cotroceni, dupa ora 22.00 are declaratie de la angajator? Ce politist il opreste? E o problema de democratie.

Tucă: Nu se mai pot intalni? Nu pot sa dea un comunicat? Unde e guvernul Orban apropo de unde e PSD-UL?

Cristoiu: Domnul premier mai traieste? Nu mai stim nimic de el? A facut al doilea test? Primul test a iesit negativ (Tuca: Maine i se face lui Orban si daca iese negativ iese din carantina). Tema zilei e urmatoarea. La ora actuala medicii sunt in prima linie. Jurnalistii in prima linie. Pompierii, gunoierii, politistii, casierele de la alimentara. Politrucii unde sunt? E posibil asa ceva? Gabriela Firea si-a delegat atributiile.

Adrian Sarbu spunea ca angajatorul e poporul roman. Toti politicienii s-au ascuns in case, poporul iese la munca. Primarii, politicienii au fost alesi de noi cu ideea ca sunt gata sa riste

La un moment dat va trebui sa platim dublu gunoierii. Totusi ei chiar sunt alaturi de doctori. In prima linie. Noi trebuie sa concentram acea modalitate prin care o partea a natiunii sa munceasca. Pentru ca aceea ne tine. Si cum sa munceasca? Misiunea principala a d-lui Ciolacu e sa vegheze in numele nostru sa nu o ia astia razna. Misiunea lui Ciolacu este ca sef de partid din opozitie este sa vegheze. Au reusit performanta sa dispara in opozitie. Iti dau astia in fiecare zi 1000 de motive si de subiecte. Ati auzit vreun subiect din partea lui PSD? Era normal ca dupa votarea Ordonantei Militare sa iasa si opozitia cu o declaratie, un comunicat de presa.

Nu l-am vazut pe niciunul zilele astea sa zica: Orban mai traieste? Iohannis ce face? In sistemul de sănătate din Romania sunt foarte multe probleme. Se spune ca spitalele ca n-au probleme. Eu spun, din sursele mele, ca au probleme. Câta vreme rezulta ca nu e nicio problema la noi, normal. Daca s-ar spune situatia reala din Romania atunci probail ca si in om, in omul simplu ar intra intr-un fel prudenta, ca sa nu spun frica. Nu vreau sa se creada din partea mea ca oamenii trebuie sa stea pe strada, trebuie gasite acele situatii care sa permita Romaniai sa supravietuiasca. Nu vreau sa se creada ca eu am pledat ca oamenii sa stea pe strazi. Trebuie luate masuri ca natiunea sa traiasca. Trebuie gasite acele mjloace prin care serviciile indinspensabile sa fie asigurate. Cred ca dnul Cercel spunea ca. Izolarea nu inseamna ca nu murim de coronavirus, dar murim de foame. Toate capacitatiel de productie trebuie sa functioneze. Trebuie sa gasim o cale de mijloc prin productie, prin munca.

Ma tem de siituatia in care ma duc si cumpar un kilogram de ardei si vine unu si imi da in cap pentru ardei de asta ma tem, ma tem de nebunia omeneasca.


Dialogul la distanţă între cei doi jurnalişti vă oferă un exemplu despre cum vă puteţi crea o rutină cât staţi izolaţi în casă, ce puteţi citi, ce filme puteţi viziona, dar şi alte lucruri inedite din istoria mai mult sau mai puţin recentă.

Calităţile de jurnalist, scriitor, filosof şi istoric ale lui Ion Cristoiu, dar şi umorul, vor da ocazia unui dialog savuros cu Marius Tucă, un jurnalist de excepţie, realizator şi moderator al emisiunii MARIUS TUCĂ SHOW.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici