Video „Marius Tucă Show”. Ion Cristoiu: Klaus Iohannis a venit astăzi şi nu a dat, de fapt, nicio relaxare. NU mai e nevoie de declaraţie, dar nu am unde să mă duc

  • Cunoscutul jurnalist şi publicist Ion Cristoiu a analizat împreună cu Marius Tucă cele mai importante evenimente ale săptămânii care a trecut
  • Ion Cristoiu a declarat, luni, la „Marius Tucă Show că „starea de alertă nu există în Constituţie” şi că este o „confuzie totală şi va fi haos”
  • De asemenea, analistul a comentat şi reaşezarea politică din România, precizând că PNL „nu va mai recupera nimic statistic” şi că „cine a fost la guvernare în stare de criză a pierdut”
3069 afișări

Redăm declaraţiile principale:

Ion Cristoiu: In Franta nu s-a prelungit starea de urgenta. In Franta este o stare de stare de urgenta in medicina, este un fake news ca in Franta a existat stare de urgenta. Franta are nevoie de starea de urgenta sanitara, dar se da drumul la restaurante sa se iasa la 100 de kilometri de localitatea de domiciliu.

Marius Tucă: In Romania se deschid frizeriile si muzeele după 15 mai.

Ion Cristoiu: Noi imitam Franta prosteste, nu exista initiativa.

Marius Tucă: Ce inseamna starea de alerta?

Ion Cristoiu: Starea de alerta nu exista in Constitutie. Exista o lege ambigua pe care eu nu am inteles-o. Ca aceasta lege trebuie sa ai un vicepremier de securitate.

Ion Cristoiu: La starea de alerta este o confuzie totala si va fi haos.

Marius Tucă: Mie mi se pare că ceea ce a facut Iohannis este o bataie de joc, in afara de muzee si frizerii, tari care au trecut prin situatii mai grele ca Romania deschid mai devreme si cu mai multe permisiuni.

Ion Cristoiu: Multe tari din Europa au luat masuri de relaxare, inca de acum.

Marius Tucă: In Ungaria si Cehia se deschid restaurantele şi parcurile. De ce in Romania nu se deschid?

Ion Cristoiu: Nu va pot da nicio explicatie. Cred ca este o chestiune strict electorala. In Romania populatia nu simte o presiune economica sa iasa la munca fata de alte state europene.

Ion Cristoiu: Iohannis si Guvernul nu atrag atentia ca lumea trebuie sa iasa la munca si risca sa ramana someri.

Marius Tucă: Cum vedeti reasezarea politica?

Ion Cristoiu: PNL nu va mai recupera nimic statistic, cine a fost la guvernare in stare de criza a pierdut.

Ion Cristoiu: Mi se pare o aberatie ca nu pot iesi din oras. Mi se pare ca sunt platite niste polite catre Biserica. Poti sa mergi cu metroul dar nu poti merge la o slujba in aer liber.

Marius Tucă: La fel si cu restaurantele, la metrou da, la restaurant ba.

Ion Cristoiu: Cand se va da drumul sa va fereasca Dumnezeu pe proprietari cate controale veti avea: Doamne ajuta! Trebuie sa aveti aviz dupa vine DSP-ul si acolo ori platiti amenda ori dati spaga.

Ion Cristoiu: Nu se poate trece de 15 mai fara o restructurare totala a Guvernului, acest guvern a fost numit interimar, acest guvern a trecut prin aceasta criza. Din punct de vedere electoral, Guvernul este epuizat. 

Ion Cristoiu: Daca nu se face remaniere PNL va avea soarta PNŢCD-ului. Klaus Iohannis a venit astazi si nu a dat de fapt nicio relaxare. NU mai este nevoie de declaratie dar nu am unde sa ma duc. Relaxarea de fapt nu exista.

Marius Tucă: In Romania muta varful epidemiei ca pe o busola cum vor ei. Practic Romania ramane inchisa pana pe 15 iunie.

Ion Cristoiu: La noi nu se va sti niciodata nimic; la noi daca subalternului ii spune seful sa minta el minte.

Marius Tucă: Nu vor mai fi ordonante militare. Cum vor mentine starea?

Ion Cristoiu: Legea starii de urgenta este foarte clara, legea sarii de alerta nu poate fi la nivel national si este foarte ambigua.

Marius Tucă: In ceea ce priveste Ardealul, vor folosi limba maghiara?

Ion Cristoiu: Eu sunt nationalist dar m-am saturat de povestea asta este o poveste inca din anii 90. Este o poveste care se tot repeta. Luarea Ardealului nu tine de Ungaria sau Romania daca se va intampla decizia va venii din alta parte. Iohannis a dat-o in bara cu discursul.

Marius Tucă: Guvernul asta va pleca. Cum credeti ca va pleca, va fi o intelegere intre PNL si PSD? In momentul de fata PSD nu are replica la nimic din ce face Iohannis.

Ion Cristoiu: Daca PSD depune motiune ajunge la guvernare si pica si el.

Marius Tucă: Monica Anisie a declarat ca este posibil ca nici in septembrie sa mearga la scoala.

Ion Cristoiu: Chiar ea a recunoscut ca in jur de 200.000 de elevi nu au beneficiat de invatamant ceea ce e neconstitutional. Niciun invatamant nu poate sa realizeze socializarea la fel si telemunca.

Ion Cristoiu: Ca efect negativ al izolarii este si faptul ca nu vom mai vrea sa iesim din casa.

Marius Tucă: Cu cat revenim mai tarziu cu atat ne va fi mai greu sa revenim in societate. Orice restrictie luata dupa 15 mai va trebui trecuta prin parlament.

Ion Cristoiu: In cele doua luni Iohannis a facut un abuz pentru ca dectretul trebuia sa se limiteze la o pagina restul trebuia facut de parlament.

Marius Tucă: Romania are nevoie de o iesire din criza.

Ion Cristoiu: Este inadmisibil ca presedintele nu a convocat partidele la consultari, avem nevoie ca partidele sa colaboreze in anumite domenii.

Ion Cristoiu:Va exista un razboi intre SUA si China ceea ce presupune a relocarii fortei de munca in Europa. Vor exista presiuni sa se aduca forta de munca din China in Europa.

Ion Cristoiu: Va incepe un razboi mondial mediatic cu China la care se va alatura si Rusia

Ion Cristoiu: In starea de alerta daca nu porti masca pe fata in magazin nu te mai poate amenda nimeni.

Marius Tucă: Avem nevoie de o lege pana pe 15 mai, o lege care sa precizeze drepturile si obligatiile.

Ion Cristoiu: PSD avea nevoie de o pauza la noi situatia politica e mai groaznica ca niciodata dreapra nu a guvernat pentru ca a fost criza, daca revine PSD e terminat ca nu poate sa guverneze.

Marius Tucă: Iesirea din criza este un Guvern de Uniune Nationala.

Ion Cristoiu: Masurile care trebuiesc luate sunt nepopulare atunci e bine sa sa vie un guvern de uniune.

Marius Tucă: E momentul ca presedintele sa faca consultari interpartidice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici