„Marius Tucă Show” | Viaţa în vremea coronavirusului. Despre noile restricţii privind ieşitul din casă: „Vrem să fim mai catolici decât Papa” / „Cine ne infectează dacă sunt străzile goale?”

5928 afișări

 

Principalele idei enunţate de ziaristul Ion Cristoiu în emisiunea Marius Tucă Show:

 

- Nu e nicio diferenţă între ciumă şi coronavirus. Toată lumea se închide în casă.

- Este un moment de meditaţie, mulţi părinţi descoperă că au copii. Se redescoperă viaţa de familie. „Înainte de coronavirus oamenii nu mai ştiau ce să mai inventeze în materie de plăcere, acum cea mai mare plăcere e să iasă în parc. Am ajuns să descoperim plimbarea, am ajuns să descoperim aerul”
 
- În vremurile acestea, românii sunt alungaţi mai ceva decât romii. La mine pe stradă, în afară de paznicii clădirilor nu mai este nimeni. Cine ne infectează dacă sunt străzile goale?”
 
Ion Cristoiu se întreabă: „Eu dacă ies pe Strada Iorga, pustie, şi merg prin mijloc, atunci cum mă contaminez?” Marius Tucă: „În niciun fel. E vorba de evitarea aglomerării şi de păstrarea distanţei.” Cristoiu: „Am luat o răceală în Ianuarie, naiba ştie de unde l-am luat. Aşa şi cu corona asta: nu ştii de unde îl iei. Nu vom muri de asta, vom muri de prostie.”  
 
„Ştiu, vine un virus şi o să mă prindă. O să supravieţuiesc.” De ce nu ies bătrânii? Este o campanie împotriva bătrânilor?
 
- Trump confirmă două metode care, combinate, pot fi soluţia împotriva virusului. Era normal să iasă şi să spună: „Eu Donald Trump, ştiu că toţi oamenii de ştiinţă o să dea jos virusul”. Aţi auzit vreo declaraţie de război împotriva virusului? Americanii nu sunt axaţi pe razboiul cu virusul. Marius Tucă: Se va reseta politica mondială, e nevoie de lideri care să împrăştie speranţa. Cristoiu: Noi, nemtii, noi vom salva omenirea. Într-o săptămâna pompăm tot, aducem marţieni...Politica se va reseta în sensul că organizaţiile superstatale vor dispărea. Suveranismul va prinde, ca cel al lui Trump.
 
- Înainte de Corona, tema principală era suveranismul. Primul efect a fost închiderea tuturor statelor, tuturor marilor puteri. Oraganismele suprastatale o să dispară, nu mai există ONU, nu mai există UE. Un „trampism” fără margini se răspândeşte în lume. Uite că suveranismul prinde.
 
- Marius Tucă a aflat ieri, pe surse, că parlamentarul Chiţac nu mai are coronavirus, dupa ce acum câteva zile un membru al familiei anunţa că este la Terapie Intensivă. „Ce avem noi aici?” Cristoiu a comentat că luni, „înainte de povestea cu Cîţu, pe 13, când conducerea liberalilor a facut o reuniune şi au desemnat candidaţii pentru primărie, în sala aia au fost 90 de inşi”. Au stat acolo câteva ore, un sfert dintre ei l-au pupat; domnul era „coronavirusian”
 
- Marius Tucă a adăugat că Vergil Chitac nu a fost luat cu izoleta. Cristoiu: „Păi joc eu teatru, dar nici chiar aşa...E o comedie!”
 
- Cristoiu: Nu ştim dacă acest Guvern Ludovic Orban a depus jurământul. Acum descoperim că domnul nu a fost bolnav, ci doar răcit, pentru că nu te poţi vindeca în doar 2-3 zile. Cum putea să stea Orban cu patalama la mână într-o vilă la Snagov, dacă nu era criza? Tucă: „Aţi uitat argumentul esenţial, pe el nu l-au luat cu izoleta. Sa îi dea Dumnezeu sănătate!” Cristoiu : „Vedeţi cât de iresponsabili sunt? Nouă ne spun să nu mai ieşim din casă, prin parcuri. Bătrânii...Am înţeles că, la ora actuală, când zici bătrân deja zici virus. Iar ei, de dragul ca Ludovic Orban să fie, din nou, premier au facut toată comedia asta.
 
- Primul lucru pe care il castiga Trump, este ca nu mai vin mexicanii, al doilea lucru este ca vor renunta la mana de lucru ieftina din China si vor veni in America.
 
- Cristoiu: La un moment dat se va termina criza. În acel moment, în toate firmele lumii vor avea nevoie de ajutor de la stat. Nu se vor mai dezvolta din partea socialismului ăla...Domnul Cîţu va decide şi va tria după criterii politice. China a ieşit din criză prin măsuri drastice şi noi ziceam: „Uite comuniştii, dictatura”. Acum ne uităm cu invidie la China
 
„Ne întoarcem la restrângerea drepturilor omului. Chiar dacă nu cred în conspiraţii, testează cum să controleze lumea. Spaima este cea mai bună metodă.”
 
-„La ora actuală, promovăm comunismul. Noi răspândim pe planetă, ca soluţie de urmat, metoda Chineză. Ei sunt o dictatură. Noi nu putem rezolva atât de repede pentru că suntem în democraţie.”
 
- Marius Tucă: „Nu e genial că virusul a plecat din China şi acum planeta se modelează dupa ea?”
 
- Există două modalităţi să îl faci pe om să asculte:
 
1. Modelul Chinez: Dacă nu stai in case, te inchid.
2. Un lider carismatic.
 
„Dacă luăm un buchet de flori soţiei, îl dezinfectăm?”
 
- Cristoiu declară că nu se uită la Conferinţa lui Vela şi Arafat.
 
- Tucă: Pe stradă nu este niciun pericol sa ne infectam. „Vântul nu este periculos”.
 
- Cristoiu: La nivel de OMS ar trebui să se stabilească nişte reguli. Dacă se propagă prin aer, de ce ne mai spălăm pe mâini? Eu nu sunt panicat, multe reguli sunt ciudate. Dacă te duci la magazin, cum stai la un metru de casieriţă?
 
- Cristoiu: Pentru un minim de viaţă normală, ca să nu iasă lumea în stradă ca la Revoluţie dacă ăştia nu dau o speranţă, liderii trebuie să găsească o soluţie să se poată ieşi. Trebuie să găsim o soluţie. Noi nu pledăm să umblăm brambura pe stradă, noi pledăm ca 10% să muncească. altfel murim de foame.
 
- Tucă: Louis Vuitton va face 10 milioane de măşti. Cristoiu a enumerat cele trei categorii de măşti sanitare, în viziunea sa:
 
1. Masca pentru oameni normali, din bumbac
2  Cea de la farmacie, pentru micii burghezi  
3  Măştile de firmă pentru bogaţi
 
- Cristoiu: Măsurile în caz de izolare generală la domiciliu, ca în Italia, sunt aberante şi foarte greu de pus în practică. „Măsurile autorităţilor lasă foarte mult loc de abuzuri.”
 
Cristoiu: „Tefeliştii ăia cu #rezist vor ieşi pe stradă după ordonanţă?”
 
- Tucă: Anul acesta va fi primul din istorie când Biserica va transmite slujbele în direct, fără public. Dacă nu se mai poate ieşi în grupuri mai mari de trei persoane, atunic „nu merge nimeni la Biserică”. Dar „cum luăm lumină atunci?” Poate fi online? „Va fi prima dată când preoţii o să zică: Nu mai veniţi să luaţi lumină.” Cristoiu se întreabă dacă oamenii de la ţară or avea Internet.
 
- Tucă: „În sfârşit, animalele de companie au devenit animale de companie, că înainte stăteau singure.”
 
Despre noile restricţii privind ieşitul din casă: „Vrem să fim mai catolici decât Papa”. Cristoiu: Deci nu am voie să ies noaptea, dar am voie să ies ziua. 
 
- Tucă, făcând referire la declaraţia de presă de la sediul MAI: „Cel mai uman şi firesc mi se pare Arafat”
 
Dialogul la distanţă între cei doi jurnalişti vă oferă un exemplu despre cum vă puteţi crea o rutină cât staţi izolaţi în casă, ce puteţi citi, ce filme puteţi viziona, dar şi alte lucruri inedite din istoria mai mult sau mai puţin recentă.

Calităţile de jurnalist, scriitor, filosof şi istoric ale lui Ion Cristoiu, dar şi umorul, vor da ocazia unui dialog savuros cu Marius Tucă, un jurnalist de excepţie, realizator şi moderator al emisiunii MARIUS TUCĂ SHOW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici