Rafila: De Paşte, românii să stea acasă sau să călătorească în ţară. Sper să nu avem „zone roşii”

  • Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie (SMR), Alexandru Rafila, a spus, la Marius Tucă Show, că, de Paşte, recomandă ca românii să rămână acasă sau să călătorească în ţară.
  • Rafila a mai adăugat că speră să nu apară „zone roşii”, în care să fie confirmate multe cazuri de infecţie cu noul coronavirus.
  • Bilanţul la nivel naţional a ajuns la 17 cazuri de coronavirus.
252 afișări

„(De Paşte, oamenii să stea - n.red.) acasă sau în ţară. Să sperăm că până atunci nu vom avea zone roşii ca italienii. Meciurile nu mai au spectatori. Să evităm aglomeraţiile, iar manifestările de până la 1.000 de oameni trebuie avizate de DSP-uri şi acolo trebuie să fie un spaţiu suficient încât să nu stea foarte apropiaţi şi să oferi condiţii pentru ca persoanele să fie în siguranţă. Restaurantele în Italia au rămas deschise dar cu păstrarea unui spaţiu de siguranţă la masă”, a spus Rafila, la Marius Tucă Show.

În cazul mall-urilor, preşedintele SMR spune că ar trebui un program limitat.

„Sigur nu poţi interzice accesul la cumpărături. (...) Aici cred că se pot lua măsuri de limitare a activităţii eficiente şi pentru sănătatea publică”. a adăugat Alexandru Rafila.

Preşedintele SMR a mai spus că oamenii trebuie să renunţe la deplasări pe termen lung

„Eu cred că trebuie să luăm o decizie despre cum ne comportăm acasă, la locul de muncă, măsuri igienice. E foarte uşor de spus, e foarte greu de aplicat. Involuntar în decurs de un minut ne atingem faţa. Mâinile trebuie să fie curate şi dezinfectate, săpun şi dezinfectanţi pe bază de alcool pe suprafeţe”, a adăugat medicul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici