VIDEO EDIŢIE SPECIALĂ „MARIUS TUCĂ SHOW”. Rodica Mandache: Până în '89, nu pot să zic că am trăit foarte rău. Fiind actor, se găseau tot felul de „subtilităţi” / Marius Manole: Să-ţi fie frică la 30 de ani de la Revoluţie, înseamnă că au murit oameni degeaba

Actriţa Rodica Mandache a vorbit despre cum a trăit primii ani de după Revoluţia din 1989, în emisiunea "Marius Tucă Show", declarând că îi este dor de ea din acea perioadă, " în care credinţa era uriaşă, speranţa era uriaşă".

3047 afișări

"Toţi am avut depresurizarea de a trece de la epoca comunistă la cea de acum", "mi-e dor de mine, de noi din perioada aceea de 4-5 ani cât au fost, în care credinţa era uriaşă, speranţa era uriaşă (...) dragostea era foarte mare pentru tot, toată lumea era în partea lui de sus", a declarat Rodica Mandache.

"Până în '89, eu nu pot să zic că am trăit foarte rău, fiind actori se găseau tot felul de soluţii, subtilităţi, dragostea aceea era tradusă în şuncă, cartofi", a mai povestit aceasta, luni seară, în emisiunea lui Marius Tucă. "Soţul unei prietene striga la mine din baie: 'Uite, sunt într-o cadă cu apă!'. Atât de săraci fusesem. Ne bucuram de orice", a spus actriţa.

"Ne bucuram de lumină şi de libertate. Apoi, încet, încet, totul s-a risipit", a explicat aceasta, vorbind de perioada care a urmat primilor ani de după Revoluţie.

"Cred că un om care are multe necazuri, multe impedimente în viaţa de zi cu zi, reuşeşte mai uşor", a spus Mandache, care a fost invitată să vorbească despre artă, teatru, 30 de ani de libertate, 30 de ani de democraţie .

"Nu poate să îmi fie dor de comunism. Simţeam că fruntea mea este lipită de genunchi", a spus actriţa, fiind întrebată de Marius Tucă dacă îi lipseşte acea perioadă.

Rodica Mandache: Tânăra generaţie de actori, în galop, nu are timp să asimileze

Actriţa Rodica Mandache, invitată, luni seară, în emisiunea "Marius Tucă Show", a declarat că tinerii din secolul 21 au mari probleme de percepţie: "Tânăra generaţie de actori e în galop, nu are timp să asimileze".

"Oamenii nu sunt pregătiţi pentru secolul 21. Totul pare că îi depăşeşte", "Tânăra generaţie de actori e în galop, nu are timp să asimileze", a spus Rodica Mandache.

"Prima generaţie de studenţi pe care am avut-o era numai ochi şi urechi. Următoarea a fost mai puţin atentă, iar ultima generaţie nu are ce să facă cu ce le spun. Mă simt ca un câine care latră pe o insulă pustie", a povestit actriţa.

"Secolul 21 are mari probleme de recepţie, oamenii nu sunt pregătiţi deloc", a spus Mandache, vorbind despre "autism social". "Analfabetul secolului 21 va fi cel care nu înţelege, nu cel care nu ştie să citească", a declarat aceasta.

Vorbind despre cariera sa, actriţa a spus: "Până acum nu am avut uimirea că am jucat cu toţi actorii mari ai României. Dar acum sunt uimită. Mă simt mai rotundă, mai împlinită că i-am cunoscut".

Aceasta a spus în începutul emisiunii că are mereu emoţii: "Absolut tot timpul am emoţii. Înainte de spectacol mă simt de parca aş fi în avion şi trebuie să sar cu paraşuta. Mă întreb mereu dacă paraşuta se va deschide".

Marius Manole: La 30 de ani de la Revoluţie, eu simt în jurul meu frică

Actorul Marius Manole a spus, în emisiunea "Marius Tucă Show", că, la 30 de ani de la Revoluţie, el simte în jurul său frică: "Frica de a spune ce vreau şi ce simt în interiorul unei instituţii publice".

"La 30 de ani de la Revoluţie, eu simt în jurul meu frică. Frica de a spune ce vreau şi ce simt în interiorul unei instituţii publice. La noi, în teatru, se fac contracte pe termen determinat pentru ca directorul să poată renunţa la tine oricând. La 30 de ani de la Revoluţie, sunt aceeaşi oameni acolo", a spus Marius Manole.

"Pentru că ne este încă frică la 30 de ani de la Revoluţie, eu cred că s-a murit degeaba. E groaznic că şi generaţia care vine în urma mea e crescută tot în frică", a mai spus Manole, care a fost invitat în emisiunea "Marius Tucă Show", luni seară, alături de actriţa Rodica Mandache.

Actorul Teatrului Naţional Bucureşti, alături de colegi de breaslă, a atras de mai multe ori atenţia autorităţilor, în ultima vreme, asupra unor probleme legate de activitatea instituţiei unde lucrează, condusă din anul 2005 de actorul şi regizorul Ion Caramitru.

El a spus în emisiunea de luni seară că unor colegi li s-a transmis din partea conducerii instituţiei că sunt norocoşi că au contracte încheiate pe termen determinat. "Vă rog, nu mai faceţi valuri să atrageţi atenţia asupra instituţiei, nu s-a întâmplat nimic", a povestit Manole despre atitudinea conducerii teatrului.

Ştirea iniţială:

Un interviu în exclusivitate cu Rodica Mandache despre artă, teatru, 30 de ani de libertate, 30 de ani de democraţie. "

Suntem într-adevăr liberi?

Ce fel de democraţie trăiţi?

Prietenie. Dragoste. Ură. Cât s-au schimbat relaţiile umane în cei 30 de ani de libertate?

Ce eveniment sau personalitate a marcat-o în cei 30 de ani de democraţie?

Sunt doar câteva întrebări la care va răspunde Rodica Macdache, începând cu ora 17.00, la "Marius Tucă Show", LIVE pe mediafax.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici