VIDEO Marius Tucă Show, emisiunea din 28 aprilie. Invitaţi: Mihaela Bilic, medic nutriţionist, şi Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei de Vaccinare

196 afișări
Imaginea articolului VIDEO Marius Tucă Show, emisiunea din 28 aprilie. Invitaţi: Mihaela Bilic, medic nutriţionist, şi Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei de Vaccinare

Marius Tucă Show, marţi, ora 19:00

 
Bun! Cu o floare nu se face primăvară, dar se face cu o legătură de leurdă. Ştii c-a venit primăvara când vezi pieţele invadate de clorofile de toate formele. După o iarnă, ce-i drept, destul de leşinată, corpul tău cerşeşte cu disperare orice urmă de verzitură din piaţă.
 
Poate că eşti dintre cei care asociază corect alimentele, caz în care ne înclinăm în faţa ta. Dar poate că eşti dintre cei care apelează la variante rapide de hrană, ca să bifeze şi pe ziua de azi. Sau poate că ai ţinut tot Postul Mare, caz în care ştii foarte bine că se apropie o perioadă de “decadenţă” culinară care s-ar putea, dacă nu eşti atent, să-ţi facă mai mult rău decât bine. 
 
Cum te adaptezi la nutriţia de primăvară? Cum treci de la regimul de post alimentar la cel “de dulce”? Ce se poate întâmpla, dacă nu eşti atent la alimentele pe care le consumi (fie ele de post sau nu)? Care sunt greşelile alimentare din post şi ce trebuie să eviţi dacă te-ai abţinut de la proteina animală în aceste ultime săptămâni? Cum ar trebui să arate masa de Paşte ca să nu ţi se aplece?
 
Nutriţionistul Mihaela Bilic îţi răspunde la toate aceste întrebări diseară, la Marius Tucă Show. 
 
Mai ştii tu vorba aia a lui Ion Heliade Rădulescu – “scrieţi, băieţi, scrieţi! Orice, numai scrieţi!”? E, nu că ne dăm culţi în cap, dar la asta ne duce cu gândul campania de vaccinare care, Doamne ajută la toată lumea, înaintează pe drumul ei. Mâine, în Piaţa Constituţiei, se deschide primul drive-through de vaccinare din Bucureşti. Pe modelul, “vaccinaţi, băieţi, orice, numai vaccinaţi”. 
 
Acuma, că se dă Pfizer la populaţie, autorităţile speră ca din ce în ce mai mulţi români să se imunizeze până la 1 iunie. Ele sunt optimiste, însă situaţia de pe teren arată altfel. Mai sunt încă mulţi români de convins. De ce nu aleargă românii cu brandul la vedere ca să fie înţepaţi? Care sunt reticenţele lor? S-au gândit autorităţile la o strategie de comunicare mai incivisivă, mai pe gustul românului? Vedem ce ne spune diseară, la Marius Tucă Show, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei de Vaccinare de la noi.
 
De la şapte, la Aleph News. “Şi mai adu o sticlă cu vin roşu / că, după socoteala noastră, / noi vom rămâne aici / drept bacşiş”
 
Autoare: Luiza Moldovan
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici