Ceaţă densă în centrul ţării. Meteorologii şi poliţiştii au emis avertismente

Meteorologii anunţă că luni dimineaţă este ceaţă densă în centrul ţării. Ei au emis avertismente pentru cei aflaţi în zonele afectate.

188 afișări
Imaginea articolului Ceaţă densă în centrul ţării. Meteorologii şi poliţiştii au emis avertismente

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de ceaţă. Este vorba despre „ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m”.

Sun vizate localităţile Baraolt, Brăduţ, Băţani, Vârghiş şi Aita Mare din judeţul Covasna şi Făgăraş, Zărneşti, Codlea, Râşnov, Prejmer, Tărlungeni, Bran, Ghimbav, Hărman, Bod, Hălchiu, Cristian, Recea, Sânpetru, Mândra, Voila, Budila, Şercaia, Hârseni, Viştea, Părău şi Beclean din judeţul Braşov.

De asemenea, este vizată zona depresionară a judeţului Harghita în care se află localităţile Miercurea Ciuc, Topliţa, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaş, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârţa, Siculeni, Mihăileni, Tomeşti, Gălăuţaş, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dăneşti, Subcetate, Mădăraş, Tuşnad, Sântimbru şi Voşlăbeni.

Şi Centrul Infotrafic îi avertizează pe şoferi că pe numeroase sectoare de drum din centrul ţării vizibilitatea este redusă.

„Recomandăm conducătorilor auto să folosească în mod corespunzător luminile din dotarea autovehiculelor, să evite oprirea pe benzile de circulaţie şi să crească distanţa de siguranţă dintre autovehicule. Nu vă angajaţi în efectuarea de manevre riscante!”, scrie în avertizarea poliţiştilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici