China se sufocă. Valul de căldură obligă autorităţile să emită avertizări

Mai multe regiuni din China sunt lovite de un val de căldură, iar autorităţile din marile oraşe au emis avertizări pentru populaţie, potrivit Reuters.

559 afișări
Imaginea articolului China se sufocă. Valul de căldură obligă autorităţile să emită avertizări

China se sufocă. Valul de căldură obligă autorităţile să emită avertizări

China a fost lovită de mai multe valuri de căldură începând din luna martie. Provincia Yunnan din sud-vest, cunoscută pentru vremea blândă, a înregistrat recent temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius, punând o povară imensă pe reţeaua electrică, deoarece milioane de case au pornit aparatele de aer condiţionat.

Autorităţile din provincia Shandong şi din capitala Beijing au emis avertismente de caniculă, în timp ce Jinan şi Tianjin se pregătesc pentru temperaturi de până la 37 grade Celsius.

Valurile de căldură provoacă îngrijorare în ceea ce priveşte agricultura. Daunele ar putea creşte preţurile la produsele alimentare, ar putea agrava inflaţia şi ar putea face presiuni asupra economiei Chinei, care încearcă să se refacă după pandemia COVID-19.

De asemenea, căldura pune presiune asupra rezervelor de apă. Anul trecut, temperaturile record înregistrate într-o perioadă de două luni au provocat secarea unor râuri utilizate pentru irigaţii şi transport

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici