Cod galben de polei în Capitală şi 8 judeţe. Avertismente de ploi şi ninsori în alte 9 judeţe

Meteorologii au emis duminică avertizări Cod galben de polei în Bucureşti şi 8 judeţe din sudul ţării şi de ploi şi ninsori în alte 9 judeţe din vest.

905 afișări
Imaginea articolului Cod galben de polei în Capitală şi 8 judeţe. Avertismente de ploi şi ninsori în alte 9 judeţe

Cod galben de polei în Capitală şi 8 judeţe. Avertismente de ploi şi ninsori în alte 9 judeţe

Potrivit ANM, este Cod galben de polei în Bucureşti şi în judeţele Brăila, Ialomiţa, Tulcea, Ilfov şi în zonele joase de relief ale judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău. În aceste zone temporar vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie şi local se va depune polei.

Avertizarea intră în vigoare duminică la ora 22.00 şi va fi valabilă până luni la ora 8.00.

O altă avertizare de ploi şi ninsori vizează judeţele Bihor, Cluj, Alba, Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Sevein, Mehedinţi şi Gorj.

Potrivit meteorologilor, în Banat, nord-vestul Olteniei şi pe arii restrânse în Crişana şi Transilvania va ploua însemnat cantitativ. În Carpaţii Occidentali şi în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali, la altitudini mai mici de 1600 m vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă care vor continua să determine topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 20-25 l/mp.

Avertizarea este în vigoare de duminică de la ora 12.00 până luni la oa 12.00.

Meteorologii au emis şi o informare meteo pentru toată ţara, valabilă de duminică de la ora 12.00 până marţi la oa 10.00. În intervalul menţionat, temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, local moderate cantitativ. În zona montană înaltă şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Se va depune polei, local în sud-est şi izolat în restul teritoriului.

Vor fi perioade, îndeosebi pe parcursul zilei de luni, în care vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale ce vor depăşi 60-70 km/h spulberând zăpada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici