Efectul Omicron. Cum a anulat noua variantă 4.500 de curse aeriene într-o zi

În orice film american, un zbor de Crăciun aduce o poveste cu un amestec de emoţie, romantism şi dorinţa de a sta cât mai aproape de cei pe care-i iubeşti. Dar, realitatea pe care o trăim în pandemie depăşeşte cu mult, poate cu mult prea mult, imaginaţia oricărui scenarist care ne-a spus până acum o poveste de Crăciun.

1772 afișări
Imaginea articolului Efectul Omicron. Cum a anulat noua variantă 4.500 de curse aeriene într-o zi

Efectul Omicron. Cum a anulat noua variantă 4.500 de curse aeriene într-o zi

Prima zi de Crăciun, 2021. 4.500 de zboruri, în toată lumea, au fost anulate, potrivit Flightware. Cine s-a văzut cu planurile de Crăciun distruse, să dea vina pe Omicron. În cele mai multe situaţii, piloţi, însoţitori de zbor sau alţi angajaţi ai companiilor aeriene fie au intrat în carantină pentru că au intrat în contact cu persoane confirmate cu COVID, fie s-au simţit rău şi pentru că aveau simptome ale bolii, au fost trimişi la teste. Asta a forţat companii aeriene mari ca Lufthansa, Delta sau United Airlines să anuleze zboruri în ziua de Crăciun, după ce au încercat să reruteze personal, dar n-au mai reuşit în timp util. Datele oferite de site-ul Flightware arată că numai United a anulat 200 de zboruri vineri şi sâmbătă.

Cele mai multe anulări au fost înregistrate la companiile aeriene din China. Spre exemplu, China Estern a anulat 480 de zboruri, adică 20% din totalul celor planificate, iar Air China aproximativ 15% din ceea ce avea în plan.

Pe 26 decembrie, numărul anulărilor a scăzut semnificativ. Deasupra României, s-a zburat fără probleme.

În Statele Unite, Omicron a devenit tulpina dominantă în circulaţie şi se simte din plin. Potrivit estimărilor făcute de Asociaţia Americană Auto, anul acesta, de Crăciun, aproximativ 109 milioane de americani şi-au planificat să ajungă la familii cu avionul, trenul sau maşina în perioada 24 decembrie – 2 ianuarie. O creştere cu 34% faţă de cifrele de anul trecut, când pandemia a sctricat şi Crăciunul americanilor.

Dar, Omicron nu i-a mai lăsat pe cei peste 100 de milioane de americani să călătorească aşa cum şi-au propus. Mai ales cu avionul. Deşi toate datele medicale de până acum arată că Omicron e cu 70% mai puţin agresiv faţă de Delta, se răspândeşte atât de rapid încât numărul spitalizărilor a început uşor-uşor să crească pe toată planeta. Încă un Crăciun dat peste cap de pandemie!

Singurul care reuşeşte, totuşi, să-l fenteze cu graţie pe Omicron e Moş Crăciun. Ca în fiecare an, NORAD e cu ochii pe el. Şi zboară conform planului. A dus deja peste 7 miliarde de cadouri. (LINK intern -https://www.noradsanta.org/en/map)

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici