Cum va fi vremea de Crăciun în toate regiunile ţării. ANM a emis mai multe avertizări de precipitaţii, vânt şi polei

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări de cod galben şi portocaliu de precipitaţii însemnate şi vânt, valabile în următoarele zile în Transilvania, Carpaţii Occidentali şi Carpaţii Meridionali.

261 afișări
Imaginea articolului Cum va fi vremea de Crăciun în toate regiunile ţării. ANM a emis mai multe avertizări de precipitaţii, vânt şi polei

În intervalul 25 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 10:00 se vor înregistra precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului, în cea mai mare parte a ţării. În zona montană înaltă, iar începând din seara zilei de sâmbătă (25 decembrie) şi în cea mai mare parte a Moldovei vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

Îndeosebi pe parcursul zilelor de duminică (26 decembrie) şi luni (27 decembrie) pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia, în Crişana şi nord-vestul Transilvaniei.

Pe parcursul zilei de luni (27 decembrie) vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile sudice, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 60…70 km/h spulberând zăpada.

Codul galben priveşte ploi şi ninsori însemnate cantitativ, în perioada 25 decembrie, ora 10:00 – 26 decembrie, ora 12:00. În intervalul menţionat, în Banat, Crişana, iar pe arii restrânse în Transilvania şi nord-vestul Olteniei va ploua însemnat cantitativ. În zona Carpaţilor Orientali şi în nord-vestul Moldovei treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25...40 l/mp.

Codul portocaliu priveşte ploi abundente în perioada 25 decembrie, ora 10:00 – 26 decembrie, ora 12:00. În intervalul menţionat, în Carpaţii Occidentali şi în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali vor fi precipitaţii abundente. Vor fi ploi, care vor favoriza topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor depăşi 40...50 l/mp şi pe arii restrânse 70 l/mp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici