METEO. ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în jumătate de ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că vremea se schimbă în aproximativ jumătate de ţară. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică.

5605 afișări
Imaginea articolului METEO. ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în jumătate de ţară

METEO. ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în jumătate de ţară

Codul galben este valabil de duminică, la ora 10.00, până luni, la ora 6.00. În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în extindere treptată dinspre nord-vestul teritoriului.

Vor fi averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (în general cu rafale de 55...70 km/h), pe arii restrânse vijelii şi grindină în Maramureş, Crişana, Banat, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, precum şi în nordul Olteniei şi al Munteniei.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat peste 40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala local pe parcursul nopţii de duminică spre luni şi luni şi în regiunile sudice, a precizat ANM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici