METEO Codul roşu de ploi a fost prelungit în Maramureş. A fost emis şi Cod roşu de inundaţii

  • Avertizarea Cod roşu de ploi şi vijelii emisă vineri pentru judeţul Maramureş a fost prelungită de meteorologi.
  • Şi hidrologii au emis o avertizare Cod roşu de inundaţii pentru râuri din Maramureş.
1234 afișări
Imaginea articolului METEO Codul roşu de ploi a fost prelungit în Maramureş. A fost emis şi Cod roşu de inundaţii

METEO Codul roşu de ploi a fost prelungit în Maramureş. A fost emis şi Cod roşu de inundaţii

Potrivit ANM, Codul roşu a fost prelungit până la ora 19.30. Sunt vizate zona de munte şi localităţile Borşa, Vişeu de Sus, Poienile de Sub Munte, Moisei, Vişeu de Jos, Ruscova, Bistra, Repedea, Leordina din judeţul Maramureş.

În aceste zone se vor semnala averse torenţiale ce vor acumula peste 35-40 l/mp, după ce în zona avertizată s-au acumulat în ultimele ore peste 150-170 l/mp, grindină de medii şi posibil mari dimenisuni, vijelie şi frecvente descărcări electrice.

Şi hidrologii au emis o avertizare Cod roşu de inundaţii pentru judeţul maramureş, valabilă până vineri, la ora 24.00.

Conform acesteia, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Ruscova (afluent al râului Vişeu), judeţul Maramureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici